VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT, la sertar, din primăvară. Traian Băsescu: "M-am dus la SIE și le-am spus"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Traian Basescu
Traian Basescu
Președintele Traian Băsescu susține că s-a arătat revoltat după ce SIE l-a refuzat când i-a cerut lista cu ofițerii acoperiți. Luni seară, președintele a dezvăluit că a fost personal la SIE și i-a avertizat că va folosi informația la momentul potrivit. 

Președintele Traian Băsescu a declarat, în emisiunea lui Rareș Bogdan, la Realitatea TV, că jocul politic făcut de Teodor Meleșcanu, fost șef al SIE, cu premierul Victor Ponta, despre care Traian Băsescu spune că a fost ofițer acoperit al SIE, "a afectat încrederea mea în conducerea Serviciului".

VICTOR PONTA, OFIȚER ACOPERIT. Traian Băsescu: Victor Ponta a fost ofițer acoperit SIE. Teodor Meleșcanu, complice total

Traian Băsescu a adăugat: "După ce am așteptat un timp, am deschis o corespondență oficială: l-am rugat să-mi comunice dacă în Guvern există ofițeri-acoperiți sau foști ofițeri acoperiți. Și mi-a dat hotărârea de guvern prin care mi s-a spus că este secret de stat. Or, eu am acces la secretele de stat. Președintele cere informații despre acoperiți în Guvern. Ambele servicii le-am întrebat cu privire la Guvern. Unde este lucru extrem de în neregulă. Am văzut hotărârea trecută prin CSAT. S-a creat un precedent. Președintele a cerut în mod legitim o informație unui serviciu secret. Și mi s-a comunicat că este secret conform HG. E prima dată în istoria României când se întâmplă asta. Eu nu am mai avut încredere în Meleșcanu. A creat un precedent inacceptabil. Președintele când este validat, scrie legea, citat din legea secretului de stat. Vina lui Ponta nu este că a fost ofițer-acoperit, ci că nu a spus. Uitați-vă câți ofițeri-acoperiți sunt și în Parlament".

"Am spus SIE că nu voi tolera"

Traian Băsescu spune cât de revoltat a fost că nu a primit lista ofițerilor acoperiți din Guvern. "M-am dus la SIE, am strâns colegiul de comandă al SIE, și le-am spus că nu îl voi tolera. Discuția a fost de 30 de secunde. Discuția a fost în primăvară și am spus că voi face public acest lucru la momentul în care voi considera", a adăugat președintele Traian Băsescu, la Realitatea TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel