Victor Ponta lansează o carte cu dezvăluiri: Mă și amuz când citesc / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ponta
Ponta
Victor Ponta vine cu dezvăluiri.

Premierul cu numărul 63 al României promite că va face dezvăluiri într-o carte la care deja lucrează. A făcut acest anunț la DC News și DC News TV, în emisiunea jurnalistului Răzvan Dumitrescu.

„Scriu acum o carte despre 2015 și mă amuz recitind lucruri pe care le-am notat în acel an. Două chestii mi s-au părut interesante. Unul dintre ele fiind că PNL îmi cerea demisia și spunea că din cauza mea nu intrăm în Schengen”, a spus Victor Ponta răzând.

FMI în România în 2015 și refuzul lui Ponta

„A doua declarație, și de data aceasta o declarație serioasă, în februarie 2015 a venit în România Fondul Monetar Internațional și voiau să mai facem un acord. I-am trimis acasă și le-am zis că nu mai facem niciun acord. Am și declarat atunci de ce nu ne-am înțeles. Nu ne înțelesesem pe două subiecte: pe creșterea prețului gazelor și pe închiderea producției de energie electrică pe cărbune. Le-am spus că atâta timp cât eu sunt premier, nu închidem. Le-am zis că eu sunt deputat de Gorj și nu am cum să mă duc la mine acasă și să le spun oamenilor că închidem Turceni Rovinari, pe lângă faptul că era o prostie să închidem!”, a mai spus Victor Ponta.

„Mai aveam un motiv ascuns pentru care nu voiam acordul cu FMI. Aveam în pregătire Codul Fiscal. De fapt, eu cred că acel Cod Fiscal a fost cel mai bun lucru pe care l-am făcut ca premier, care a ajutat economia românească și mi-a adus bani la buget pentru salarii și așa mai departe. Cu FMI pe cap știam clar că nu voi putea să reduc TVA, impozitele pe dividente etc”, a mai zis premierul la DC News și DC News TV.

Vezi întreaga emisiune pe DC News și DC News TV:

VEZI ȘI: Unde muncește acum Victor Ponta

Victor Ponta a fost invitatul lui Răzvan Dumitrescu la DC News și DC News TV în emisiunea „Ce se întâmplă?”.

Victor Ponta a spus că acum muncește în diaspora. El consideră că România este „o țară înghețată, în care nu se întâmplă nimic, în care și dacă vorbești, vorbești degeaba, dacă protestezi, protestezi degeaba”.

Întrebat ce mai face, cum este anul acesta pentru el, premierul a spus: „Ca orice român. Muncesc mai mult în diaspora. Dacă nu lucrezi la stat în România, de principiu ajungi prin diaspora să lucrezi pentru că la privat este foarte greu. Se măresc taxele, se măresc impozitele. Sunt probleme grave în zona privată, din păcate. Am ajuns eu, social-democrat, să tot strig pentru firmele private. Și, într-un fel, ca orice român, găsesc soluții individuale. Soluții colective nu cred că există în România”. 

„Eu văd România ca pe o țară înghețată, în care nu se întâmplă nimic, în care și dacă vorbești, vorbești degeaba, dacă protestezi, protestezi degeaba”, a mai zis Victor Ponta la DC News și DC News TV.

CITEȘTE ȘI: DNA, răspuns la întrebarea dacă va începe o anchetă în legătură cu ordonanța de urgență care scutește OMV Petrom de o plată de aproximativ 800 milioane euro - https://www.dcnews.ro/dna-raspuns-la-intrebarea-daca-va-incepe-o-ancheta-in-legatura-cu-ordonanta-de-urgenta-care-scuteste-omv-petrom-de-o-plata-de-aproximativ-800-milioane-euro_903363.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel