Ponta, nemulțumit de legislația privind alegerile parlamentare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a declarat  că alegerile parlamentare din 9 decembrie se vor desfăşura în conformitate cu legislația actuală, în ciuda opoziției USL, care a încercat moficarea acesteia. În opinia premierului, actuala legislație prezintă mai multe lacune.

[caption id="attachment_231919" align="alignleft" width="310"] foto: mediafax[/caption]

„ Decizia Curţii Constituţionale este foarte clară. Nu putem să modificăm legislaţia cu şase luni înainte. Deci este foarte clar: alegerile din 9 decembrie se desfăşoară pe legea în vigoare. Am o opinie şi politică şi guvernamentală referitoare la faptul că această lege este o variantă greşită, nu doar pentru că se va întâmpla ceea ce s-a întâmplat în 2008 - cel care câştigă colegiul stă acasă, cel care îl pierde vine în Parlament -, dar mai mult, faţă de 2008, a doua hibă a acestei legi este că vom avea mai mulţi parlamentari decât avem acum ”, a spus Victor Ponta, conform agerpres.

El a pornit de la premisa că USL va câştiga în foarte multe colegii electorale, obţinând peste 50% din voturi şi „ va trebui să existe o compensare pentru PDL şi pentru PPDD ”, cărora li se vor repartiza, practic, mandate în plus.

„ Pe un colegiu va fi parlamentarul USL, ales cu peste 50%, şi un parlamentar de la PDL sau PPDD, ceea ce cred că este o greşeală. Nu voi înţelege niciodată de ce cei de la PDL s-au opus ideii de a schimba această lege greşită, dar răspunsul este că nu se mai poate schimba nimic până pe 9 decembrie. Legea este cea în vigoare ”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul şi-a exprimat dorința ca în România să existe un scrutin uninominal, variantă preferată şi de preşedintele Traian Băsescu. „ Nu şi-a dorit PDL şi probabil că vor fi sancţionaţi pentru asta ”, a adăugat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel