Victor Ponta: Dacă va fi o situaţie în care Traian Băsescu încalcă Constituţia, vom iniţia procedura de suspendare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, nu crede că în acest moment se pune problema iniţierii procedurii de suspendare a şefului statului, 'doar pentru că dă bine la televizor'.

„Atunci când am anunţat că vom iniţia procedura de suspendare, am spus foarte clar: dacă domnul Băsescu sau orice preşedinte, fie că îl cheamă Băsescu, Popescu, Georgescu sau Iliescu, dacă încalcă Constituţia României, noi declanşăm acea procedură clară de sancţionare. Dacă ar fi promulgat o lege adoptată prin fraudă - Legea Pensiilor, am fi declanşat acea procedură. Domnul Băsescu cred că a înţeles mesajul nostru şi nu a promulgat. Că a găsit chestia aceea cu vârsta, de care cu două săptămâni înainte zicea invers, acesta e stilul domnului Băsescu. Important e că nu a promulgat legea“, a spus liderul PSD, joi, într-o conferinţă de presă, la Alba Iulia.

„Dacă va fi o altă situaţie în care domnul Băsescu îşi încalcă atribuţiile constituţionale nu avem niciun fel de ezitare să folosim această armă, a adăugat Victor Ponta. Dar, pe de altă parte, nici nu cred că, toată ziua-bună ziua, trebuie să suspendăm preşedintele. Îl suspenzi pe preşedinte dacă încalcă Constituţia. Că nu-mi place de domnul Băsescu nu cred că e un secret. Nu le place, în general, oamenilor, în ultimul timp. Dar suspendarea trebuie să se facă pentru încălcarea Constituţiei şi nu cred că trebuie să ne jucăm cu lucrurile astea, doar aşa, că dau bine la televizor“, a conchis Victor Ponta. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel