Victor Ponta: Austeritatea nu salvează Europa
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta dc
ponta dc

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă în cadrul unei dezbateri la congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES), că prin măsurile luate în România, a vrut să demonstreze că austeritatea nu e singura soluţie viabilă pentru Europa, potrivit Agerpres.

[caption id="attachment_238465" align="alignleft" width="280"] Foto: Publimedia[/caption]

Liderul Partidului Social Democrat din România, Victor Ponta, spune că soluţiile propuse de dânsul de la preluarea funcţiei de şef al Guvernului, reprezintă o alternativă de preferat, în detrimentul tăierilor şi măsurilor de austeritate. ”Prima măsură pe care am luat-o în calitate de prim-ministru a fost să dau înapoi salariile şi pensiile, că banii pe care îi avem trebuie cheltuiţi mai bine pentru programe economice şi sociale. (...) Vreau doar să demonstrez că austeritatea şi tăierile nu sunt singura cale de a avea dezvoltare şi creştere,” declară premierul.

Şeful Executivului e de părere că austeritatea nu salvează Europa, oferind drept exemplu situaţiile din Spania şi Grecia, ”unde situaţia e chiar mai rea” decât înaintea aplicării acestor măsuri. Premierul oferă România ca exemplu şi ca dovadă conservatorilor, pentru a le arăta că o creştere economică este posibilă. ”Am încercat să demonstrez prin exemplul ţării mele că putem avea un program social la guvernare, să avem creştere economică şi să le explicăm oamenilor că mai există o alternativă la ceea ce germanii şi alţi conservatori susţin că este singura cale. Dacă reuşim să le dovedim oamenilor că mai este o cale, o cale mai rezonabilă, mai acceptabilă, ei o vor aprecia mai mult,” explică social-democratul. Acesta precizat că, dacă politica socialistă se va dovedi una coerentă, la viitorul congres al PES vor fi mai mulţi premieri socialişti.

Victor Ponta a fost ales, după o reuniune care a avut loc în august în Africa de Sud, vicepreşedinte al Internaţionalei Socialiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel