Victor Ponta anunță TVA standard de 19% și scăderea prețurilor la medicamente cu 20%
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a anunțat, duminică seara, din Turcia, două măsuri economice extrem de importante.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Victor Ponta a transmis că în cursul zilei a fost vizitat de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. În urma discuțiilor avute cu cei doi, premierul a anunțat că TVA standard va scădea la 19%, nu la 20%, cum anunțase PSD anterior, începând cu 1 ianuarie cel târziu, iar de la 1 iulie intră în vigoare scăderea prețurilor la medicamente cu 20 de procente.

Citește și: Ponta se autosuspendă din funcția de premier: Ce îi cere lui Iohannis

”In aceasta dupa-amiaza m-au vizitat colegii mei Nicu Banicioiu si Eugen Teodorovici! Doua lucruri extrem de importante pe care le-am discutat si pentru care ne batem in zilele urmatoare:

1) miercuri deputatii Coalitiei PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare - reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19% (nu 20%) - astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010. Avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19% in loc de 20%). Am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!

2) de la 1 iulie intra in vigoare scaderea preturilor la medicamente cu 20% - o masura in sprijinul a milioane de romani realizata cu mari eforturi de catre Guvernul României.

Ca de fiecare data in ultimii 3 ani noi muncim pentru a indrepta relele trecutului si a face mai buna viata romanilor / ceilalti fac scandal si sunt iresponsabili!!!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

Vezi și: Ce nume i-a propus Ponta lui Iohannis pentru Transporturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel