Victor Ponta, anchetă. "Nu îmi e teamă pentru că am respectat legea"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Duminică seara, Victor Ponta a avut o intervenție telefonică la România TV.

Întrebat dacă se teme că va fi anchetat atunci când nu va mai ocupa funcția de premier, Victor Ponta a zis: "Teamă nu îmi este pentru că știu că mereu am respectat legea și m-am consultat cu instituțiile statului înainte de a lua decizii importante. Dincolo de asta, am avut zeci de plângeri penale.

O singură plângere penală, din toată cariera mea, m-a înfuriat cu adevărat. A fost plângerea făcută de domnul deputat Ludovic Orban împotriva soției mele. Mi s-a părut că bătălia politică nu trebuie dusă atât de departe... până la soții. A trecut și acest lucru. Cred că nu este niciun om politic care să nu aibă zeci sau sute de plângeri penale. Este la modă".

"Am fost procuror atâția ani. Profesorii m-au învățat întotdeauna că legi foarte bine pot fi aplicate prost dacă oamenii care le aplică... le aplică greșit", a mai spus premierul.

Ludovic Orban a depus, în campania electorală din 2014, o sesizare pentru cercetarea premierului Victor Ponta și a soției acestuia, Daciana Sârbu pentru că cei doi nu ar fi declarat împreună șapte case pe care le-ar deține.

VEZI ȘI: Norica Nicolai: M-au ȘOCAT mecanismele aplicate în cazul meu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel