Victor Pițurcă renunță la "Națională" pentru Al Ittihad
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Este oficial. Victor Piţurcă renunță la calitate de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României pentru a antrena, timp de două sezoane, formația Al Ittihad din Arabia Saudită.

Meciul cu Grecia, care se va disputa pe 7 septembrie la Atena, va fi ultimul pentru Victor Piţurcă în calitate de selecţioner al echipei naţionale a României, scrie gsp.ro.

La capătul a câteva zile de negocieri, fostul antrenor al Stelei şi al Universităţii Craiova a semnat în această dimineaţă un contract, pe două sezoane, cu echipa Al Ittihad.

Cariera de antrenor al echipei naționale a României a lui Piţurcă a debutat în 1998 după ce-a reuşit calificare la Campionatul European din 1998 cu reprezentantiva Under 21. După doar un an, a fost demis în urma unui conflict cu mai mulţi jucători importanţi, inclusiv Gică Hagi.

A revenit ca tehnician al echipei naționale în 2004, reușind calificarea la Campionatul European de fotbal din 2008. Apoi, în aprilie 2009, după ce-a început dezastruos campania de calificare la Mondialul din 2010.

În 15 iunie 2011, Victor Pițurcă își începe cel de-al treilea mandat la "națională", care se încheie oficial pe 7 septembrie după meciul cu Grecia.

În calitate de tehnician al echipei Al Ittihad, Victor Pițurcă va bifa pe 1 decembrie, o confruntare cu cu un alt antrenor român cu care se află în conflict de mai multă vreme, Laurenţiu Reghecampf, întrucât este programat meciul Al Ittihad-Al Hilal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel