Victor Negrescu, vicepreședinte al Parlamentului European. Planurile sale din noua funcție
Eurodeputatulul Victor Negrescu a fost ales în funcția de vicepreședinte al Parlamentului European și a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre cele mai importante 3 aspecte ale mandatului pe care tocmai l-a început.
Eurodeputatul social-democrat s-a declarat onorat să reprezinte România în funcția de Vicepreședinte al Parlamentului European, în contextul în care, în mandatul precedent, România nu a avut niciun vicepreședinte. S-a declarat, de asemenea, bucuros de numărul important de voturi pe care l-am primit - 394 la număr, acest lucru confirmând faptul că planurile lui Victor Negrescu pentru această responsabilitate sunt îmbrățișate de către colegii săi eurodeputați.
"Am prezentat trei idei importante și clare. Prima dintre acestea se referă la democratizarea și redeschiderea Parlamentului European pentru cetățeni. Mai multă transparență, un proces legislativ mai clar, cu o agendă a Parlamentului care corespunde așteptărilor cetățenilor. Este nevoie de o mai bună corelare între ceea ce noi facem în PE și ceea ce vor oamenii de la noi.
În al doilea rând, respect pentru toate statele membre și respect pentru toți eurodeputații. Suntem cu toții cetățeni ai Uniunii Europene, deci înseamnă că toți suntem egali. În acest sens, trebuie să găsim mijloacele prin care, indiferent de ponderea oricărui stat sau de vechimea în Uniunea Europeană, fiecare dintre colegii mei să fie auziți și să putem să luăm decizii reprezentative pentru întreaga Europă.
A treia componentă se referă la nivelul de putere decizională pe care PE îl are la nivel european. Fiind votat democratic de către cetățenii Uniunii Europene, ar fi foarte important ca ceea ce noi încercăm să facem - să îi reprezentăm pe cetățeni - să se transpună și în modul în care sunt luate deciziile, prin întărirea rolului legislativului în procesul decizional european." a declarat eurodeputatul Victor Negrescu.
Acesta a subliniat faptul că toate cele trei puncte au ca menire, în cele din urmă, îmbunătățirea modului în care funcționează Uniunea Europeană, dar și o creștere a influenței României în plan european. Țara noastră nu mai este un nou stat al Uniunii, avem deja experiență acumulată și "este timpul să ne comportăm ca atare, să fim mult mai puternici, mult mai vocali, mult mai clari, și să arătăm că putem să venim cu soluții constructive care să permită Europei să avanseze și, mai ales, să răspundă cerințelor oamenilor."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News