Data actualizării:
Data publicării:

Victor Negrescu: ”Grecia a primit 4 miliarde prin PNRR”. România se încurcă în declarații

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook - Victor Negrescu
Facebook - Victor Negrescu
Europarlamentarul Victor Negrescu critică din nou modul în care România abordează situația PNRR. 

Europarlamentarul Victor Negrescu a criticat din nou modul defectuos în care România nu reușește să atragă fonduri prin PNRR.

„Grecia a primit deja un avans de 4 miliarde de euro pentru propriul plan de redresare și reziliență. România, care are un plan de o valoare similară (29,2 miliarde de euro pentru România / 30,5 miliarde pentru Grecia), încă așteaptă și solicită un avans de doar 2 miliarde de euro.După ce au eșuat în realizarea planului și au făcut România de râs trimițând un plan prost făcut la Bruxelles, guvernanții nu sunt capabili să gândească nici măcar o strategie pentru atragerea avansului și preferă să solicite o sumă mai mică decât ar fi putut solicita în primă instanță din valoarea totală a PNRR.

Mai mult, proiectele prevăzute spre decontare din avans nu par să existe. Spre exemplu, Imprimeria Națională a contrazis, recent, guvernanții și a transmis clar că noile cărți de identitate sunt plătite din bugetul propriu, nu din PNRR cum spuneau aceștia. Coaliția de dreapta trebuie să explice în detaliu românilor ce vor face cu acest avans, de ce au solicitat o sumă mult mai mică decât cea posibilă și să ofere garanții privind cheltuirea banilor din PNRR prin modificarea în regim de urgență a ordonanței care reglementează PNRR”, a scris Victor Negrescu despre PNRR. 

Italia ne-a luat-o înainte

Italia tocmai a primit un avans pentru planul său de redresare și reziliență în valoare de 24,9 miliarde de euro, în timp USR și PNL se ceartă, Florin Cîțu fuge de presă și de demisie, iar țara tot așteaptă planul care nu mai vine, acuză europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

„Italia tocmai a primit un avans pentru planul său de redresare și reziliență în valoare de 24,9 miliarde de euro, aproape cât valoarea totală a planului României. Între timp USR și PNL se ceartă toată ziua, Florin Cîțu fuge de presă și de demisie, iar țara tot așteaptă planul care nu mai vine”, declară Victor Negrescu.

El amintește că, zilele trecute, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spunea că mai e mult de lucru la planul României care încă nu îndeplinește cerințele europene.

„Tot acest timp înseamnă bani pierduți pentru români, o economie în care prețurile cresc și o oportunitate ratată pentru dezvoltarea României”, conchide Negrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel