Victor Ciutacu, reacție la decizia TAS în cazul Simonei Halep: "Nu este nicio victorie! Nu i-a fost anulată pedeapsa, ci doar redusă. Asta nu înseamnă că nu s-a dopat”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
colaj: Victor Ciutacu, Facebook / Simona Halep, Facebook
colaj: Victor Ciutacu, Facebook / Simona Halep, Facebook
Iată reacția la cald a moderatorului România TV Victor Ciutacu vis-a-vis de decizia de azi a Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul Simonei Halep.

Simona Halep se poate întoarce pe teren! Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul Simonei Halep şi, în consecință, i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

"Mulțumesc României care nu a crezut în mine, pentru că m-a motivat, și mai ales celei care a crezut în mine, pentru că m-a facut să merg mai departe" a declarat Simona la scurt timp după aflarea sentinței.

Citește și Pedeapsa pentru Simona Halep, redusă! Prima reacție a sportivei

Ciutacu: "Da, fac parte din România care nu a crezut că-i curată. Și nu cred nici acum"

Omul de televiziune Victor Ciutacu consideră că reducerea pedepsei nu este, în sine, o victorie și că sportiva nu a fost nici pe departe exonerată de acuzațiile care i s-au adus în primă instanță. 

"Eu nu sunt cel mai mare fan al Simonei. Da, fac parte din România care nu a crezut că-i curată. Și nu cred nici acum. Pentru ea o fi o victorie că se întoarce pe teren mai repede decât ar fi fost cazul să expire suspendarea, dar din punct de vedere sportiv și medical nu este nicio victorie! Simonei Halep i-a fost REDUSĂ suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni de zile. Simona nu a fost exonerată de acuzații, ci i-a fost redusă pedeapsa. E ca și cum la judecata de fond îți iei patru ani de pușcărie cu executare, și după aceea, în apel, onorata instanță decide că vei fi condamnat, dar la nouă luni cu suspendare. Despre asta este vorba! Asta consideră Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu consider eu!

Simonei Halep nu i-a fost anulată pedeapsa, ci doar redusă! Deci este pedepsită în continuare pentru dopaj, dar, dat fiind că cele nouă luni de zile au expirat, se poate întoarce oricând pe terenul de tenis. Asta nu înseamnă că nu s-a dopat! S-a dopat, dar TAS a considerat că pedeapsa a fost prea mare și i-a mai redus din ea" a comentat Victor Ciutacu în exclusivitate pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel