Victor Ciutacu, despre scandalul Corina Crețu la CE: Băsescu își caută suspendarea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jurnalistul Victor Ciutacu sugerează, pe pagina sa de socializare, că președintele Traian Băsescu "își caută evident suspendarea pentru a se da victimă în campanie".

Conflictul iscat între Opoziție și Putere privind nominalizarea europarlamentarului PSD, Corina Crețu, pentru funcția de comisar european, nu l-a lăsat indiferent nici pe jurnalistul România TV, Victor Ciutacu, în pofida faptului că acesta se declară "nepriceput" în politicile europene. 

Cu toate acestea, Victor Ciutacu lansează o provocare "pentru a nu-l apuca alegerile neinformat", nu înainte de a semnala că "Basescu isi cauta evident suspendarea sa se dea victima in campanie si ca, daca l-a sunat pe Juncker sa ceara anularea propunerii Romaniei, e de o iresponsabilitate pe care doar psihiatrii o pot cerceta competent".

Iată ce a scris Victor Ciutacu pe Facebook: 

"Imi recunosc lipsa totala de preocupare pentru politicile europene si, pe cale de consecinta, nepriceperea in domeniu. Da' vad ca iar bubuie la Bruxelles scandalul comisarilor cu Romania in prim-plan. Dincolo de faptul ca Basescu isi cauta evident suspendarea sa se dea victima in campanie si ca, daca l-a sunat pe Juncker sa ceara anularea propunerii Romaniei, e de o iresponsabilitate pe care doar psihiatrii o pot cerceta competent, am si o nedumerire. Jocul de imagine, la care-i mai tare decat Ponta, a scos-o pe Cretu paralela cu subiectul; iar pe Ciolos un soi de Cichicean al fondurilor europene. Habar n-am cat e iscusit omul, dar astept cu nerabdare un exemplu de competenta oferit de Ciolos cat a fost demnitar in Romania si, la pachet, o prezentare pe scurt a unui singur succes marcant al lui in functia de comisar european. N-as vrea sa ma apuce alegerile neinformat.

P.S. Scutiti-ma de aluzii, fine sau grosiere, cu Powell. Nu in asta se masoara oportunitatea numirii cuiva intr-o functie".

Băsescu și Opoziția, front comun împotriva nominalizării Corinei Crețu

Președintele Traian Băsescu l-ar fi sunat miercuri seară pe președintele ales al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a-l informa că premierul Victor Ponta a propus-o ilegal pe Corina Crețu în funcția de comisar european.

Citește și Ponta: Băsescu a contestat-o pe Crețu. Cel mai rușinos moment

Gestul președintelui este în prelungirea demersului făcut joi de liderii Alianței Creștin-Liberale. Vasile Blaga și Cătălin Predoiu l-au înștiințat printr-o scrisoare pe Juncker că europarlamentarul Corina Crețu a fost desemnată ilegal drept candidat la o funcție de comisar, pentru că Executivul Ponta nu a respectat procedurile interne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel