Victor Ciutacu, despre haosul de la votul din Camera Deputaților pentru Udrea: A venit circul în oraș
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ciutacu s-a declarat uimit de logica deputaților care au votat miercuri cererea DNA de reținere a Elenei Udrea în noul dosar în care aceasta este acuzată de luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu și fals în declarații, dar au respins cererea de arestare a colegei lor. 

Cererea procurorilor DNA de reținere a Elenei Udrea în noul dosar al acesteia a fost aprobată, miercuri, în Camera Deputaților, cu 123 de voturi "pentru". Decizia a fost luată după un adevărat haos la numărarea voturilor. Potrivit numărătorii iniţiale, solicitarea de reţinere a fost respinsă cu 142 de voturi "împotrivă" şi 119 "pentru", însă s-a decis renumărarea voturilor pe motiv că au existat vicii de procedură. În schimb, cererea de arestare a fost respinsă de același for.

Victor Ciutacu, moderatorul unei emisiuni în direct la acea oră la România TV, a comentat în legătură cu ceea ce s-a întâmplat în Camera Deputaților: "Doamnelor și domnilor, a venit circul în oraș". 

Jurnalistul România TV s-a arătat surprins de logica parlamentară, după ce deputații au votat în cazul Elenei Udrea "Da" pentru reținere și "Nu" pentru arestare.

"De ce reținerea e bine, iar arestarea nu. Dacă o reține 24 de ore e mișto? Ăștia sunt sănătoși la cap? Cum poți să votezi "Da" la reținere și "Nu" la arestare. Mai poți aresta un om în țara românească după un asemenea circ?", și-a întrebat în final Victor Ciutacu invitații din platou, între care se afla și avocatul Lucian Bolcaș. 

Citește și: Rezultatul votului din Camera Deputaților pentru Elena Udrea! Decizie pentru cererile de reținere și arestare

"E absolut jalnic ce se întâmplă. N-am crezut că se poate ca forul suprem al democrației să ajungă într-un asemenea hal de penibil", a comentat Lucian Bolcaș la România TV, ceea ce s-a întâmplat miercuri seară în Camera Deputaților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel