Victor Ciutacu, decorat de Arhiepiscopia Tomisului cu Crucea Dobrogei: Vestea sfârșitului de an. E cea mai înaltă distincție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ciutacu
Ciutacu
Jurnalistul Victor Ciutacu a fost decorat de Arhiepiscopia Tomisului.

"Vestea sfârșitului de an pentru mine a fost că Arhiepiscopia Tomisului m-a distins cu Crucea Dobrogei.

Și m-a bucurat și mai tare faptul că am aflat-o nu din vreun comunicat de presă impersonal, ci direct la ÎPS Teodosie. Care a avut delicatețea să mă caute pe 31 decembrie (până m-a găsit și a durat ceva) să mă anunțe personal.

Nu-s defel familiarizat cu rânduielile bisericești, dar înțeleg că e cea mai înaltă distincție a Arhiepiscopiei Tomisului (dacă greșesc, să mă corecteze Eugen Tănăsescu) și că o voi primi pentru sprijinul pe care eu (născut evreu, botezat ortodox) l-am acordat ortodoxiei în cel de-al doilea an al pandemiei.

Scriu și aici, în rezumat, ce i-am spus și înaltului ierarh. Dincolo de obișnuitele politețuri de complezență, sunt realmente impresionat și onorat. Și voi face tot ce-mi stă în putință să ajung cât mai curând la Constanța să-mi ridic distincția...", a scris Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook.

Ciutacu, despre gestul lui Victor Socaciu care l-a UIMIT: Pe mine și pe Mircea Badea ne-a MIȘCAT. Am o DATORIE față de el, îi suntem recunoscători

Victor Ciutacu a povestit în direct la România TV un moment alături de Victor Socaciu pe care nu o să-l uite niciodată. 

"E un subiect de care în mod normal aș fi fugit, nu e un subiect care să mă atragă și care să mă miște, care să mă facă să mut munții, dar o să mărturisesc că cred că am și eu o datorie față de cel care a fost Victor Socaciu și probabil nimeni nu știe de ce.

Într-unul dintre momentele noastre grele, mă refer la mine și la Mircea Badea, când am încercat să strângem o mână de oameni în fața Consiliului Național al Audiovizualului, care ne amenda și la vremea respectivă cum ne amendează și astăzi, și ne-au ieșit mii de oameni, că atât am putut noi să strângem în doi oameni, la un moment dat, din mulțime, când s-a terminat manifestația, a venit Victor Socaciu să ne asigure de susținerea lui și de tot ce poate face în sprijinul nostru.

În contextul în care el nu era om politic și în contextul în care el nu era vreun decident", a spus Victor Ciutacu. 

"Frumos! Îl recunosc pe fostul meu soț în ceea ce povestești", i-a spus Marina Almășan lui Victor Ciutacu.

"A fost un gest care pe mine m-a mișcat. La fel și pe Mircea Badea. Un gest pentru care îi suntem recunoscători pentru că o mulțime de oameni ne-au întors spatele la momentul respectiv. Victor Socaciu a venit efectiv cu fața la noi și ne-a îmbrățișat. Repet, a fost un moment pentru care eu îi datorez cel puțin păstrarea unei imagini decente", a completat Victor Ciutacu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel