Data publicării:

Vicepreședintele PNL Tulcea îi face proști și nesimțiți pe locuitorii din Delta Dunării

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Vicepreședintele PNL Tulcea îi face proști și nesimțiți pe locuitorii din Delta Dunării / Sursă foto: Facebook Antal Boncoi
Vicepreședintele PNL Tulcea îi face proști și nesimțiți pe locuitorii din Delta Dunării / Sursă foto: Facebook Antal Boncoi
Antal Boncoi, vicepreședintele PNL Tulcea, a jignit populația din Delta Dunării, pe care a etichetat-o drept ”nesimțită și proastă”.

Îl mai știți pe George, din Seinfeld, de spunea tuturor că este biolog marin, însă în realitate trăia din pensiile părinților?

Am descoperit un astfel de biolog la PNL Tulcea, dar acesta este veterinar de profesie. Îi place lui, însă, să-și dea cu părerea în toate domeniile, și nu oricum, ci scriind la gazetă, să se minuneze și urmașii urmașilor noștri de valoarea sa științifico-artistică.

Când nu vaccinează cățeii și nu are clienți la cabinet, Antal Boncoi, vicepreședinte PNL, municipiul Tulcea, se transformă în avocatul șacalilor și dă de pământ cu oamenii Deltei care se plâng de invazia prădătorilor.

Ce a spus vicepreședintele PNL Tulcea?

”Pot vâna o pradă de 4-5 ori greutatea lor, de exemplu capre sau oi. Pot, asta nu înseamnă că vânează oile așa cum le vânează lupii, în mod activ și coordonat.

Un câine ciobănesc nu are ce discuta cu un șacal, acesta este o glumă.

Vânează păsări de curte? Sigur, chiar cu mare placere! Vaai, ce ne facem? Vă faceți garduri cum trebuie, dacă stați ca nesimțiții... asta e! Vă atacă oile? Nu vă cred, dar fie, de dragul argumentului, câini ciobănești aveți? Nu? Atunci vă plătiți prostia.

Trebuie să înțelegeți că nu există un ecosistem sănătos fără răpitori, așa funcționează lumea noastră, așa au evoluat speciile. Acolo unde ai ierbivore, ai și carnivorele potrivite.

Fiecare nișă are perechea ei de prădator-pradă.

Nu mai vreți șacali? Soluția este lupul, de la exterminarea acestuia a pornit totul. Câteva perechi de lupi în Dobrogea ar rarefia populația de șacali până la dispariția aproape completă. Este un subiect delicat, lupii dau bine în poze sau pe cârnatul ala dacic, sunt admirați la nivel teoretic, să nu-i știm la noi în păduri.”

Problema șacalilor din Deltă este una reală

Trecem peste jignirile proferate de veterinarul politician și constatăm că și-a însușit cu succes strategia liberală, adică în loc să rezolve problemele dă vina pe populația ”nesimțită și proastă” care se plânge din orice. Așa au și adus partidul la 17% și se tot duc la vale.

Problema șacalilor din Delta Dunării este una reală. Reprezentanții comunităților au depus sesizări, au făcut scrisori către guvern, au anunțat toate autoritățile competente. Delta nu e doar sălbăticie, este o zonă în care locuiesc oameni, iar viețile și gospodăriile lor sunt în pericol.

Din casa de la Tulcea, liberalul Boncoi le transmite acestora să nu mai fie nesimțiți și să-și facă garduri mai înalte sau să adopte niște lupi pe care să-i asmută împotriva șacalilor.

A uitat să menționeze și cât de benefic este să te fugărească un șacal. Sănătate curată!, scrie atacdeconstanța.ro.

Şacalii din Delta Dunării, ameninţare pentru faună, dar şi pentru oameni. Ţibuleac: Se dezvoltă necontrolat. Peste 6000! Lucrurile trenează

 

Cătălin Ţibuleac, preşedintele AMDTDD, trage un semnal de alarmă cu privire la problema şacalilor din Delta Dunării şi cere intervenţia autorităţilor. 

"Ultima problemă la care nu s-ar fi gândit nimeni acum câteva decenii sunt şacalii. Am văzut unul la Negru Vodă acum doi ani, părea ceva exotic. Înţeleg că acum sunt la nivelul miilor în Deltă", a spus Val Vâlcu.

"Da, populaţia s-a dezvoltat exponenţial. Ultimul studiu privind numărul de şacali e din 2016. La momentul acela aveam până în 3000 de şacali. În acest moment cred că depăşim 6000. O femelă şacal face între 4 şi 8 pui pe an. Iar şacalul nu are inamic natural, lupul nu există în zonă, şi efectiv se dezvoltă necontrolat.

Nu numai asta, dar a afectat toată fauna din Deltă. Vorbeam cu localnicii, nu se mai observă fazanul, căpriorul, iepurele, sunt afectate şi specii de păsări. Şacalii prind curaj şi intră în sate, localităţi, atacă gospodării, ucid viţei. Sunt probleme din ce în ce mai mari şi nu vedem, din păcate, o intervenţie direct a rezervaţiei în rezolvarea acestor probleme. Am intervenit, am cerut cu primarii, la Ministerul Mediului, dar lucrurile trenează, nu sunt bine înţelese", a precizat Cătălin Ţibuleac în exclusivitate pentru DC NEWS (vezi VIDEO și citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel