Viceministrul Familiei din Malaezia le cere bărbaților să-și bată soțiile „încăpățânate” care au comportament „indisciplinat”
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Viceministrul Familiei din Malaezia le cere bărbaților să-și bată soțiile „încăpățânate” care au comportament „indisciplinat”  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Viceministrul Familiei din Malaezia le cere bărbaților să-și bată soțiile „încăpățânate” care au comportament „indisciplinat” / Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Siti Zailah Mohd Yusoff, ministru adjunct pentru Femei, Familie și Dezvoltare Comunitară în Malaezia, le spune bărbaților să-și bată soțiile dacă a cestea au comportament „indisciplinat”.

Într-un videoclip postat pe Instagram, Siti Zailah Mohd Yusoff, ministrul adjunct pentru Femei, Familie și Dezvoltare Comunitară, a venit cu sfaturi pentru ceea ce ea a numit „sfaturi” pentru soții care au de-a face cu partenere „indisciplinate”, spunându-le acestora cum să abordeze situația.

Siti Zailah a sugerat o abordare în trei pași pentru bărbați în tratarea soțiilor dificile, primul constând în a le vorbi și a le informa cu privire la nevoia de o mai mare disciplină. În cazul în care acest lucru nu se dovedește a fi de succes, aceasta i-a sfătuit pe bărbați să doarmă separat de soțiile lor timp de trei nopți, pentru a-și arăta nemulțumirea față de comportamentul partenerei.

Halucinant! Ministrul le cere bărbaților să-și bată soțiile

„Cu toate acestea, dacă soția refuză în continuare să accepte sfatul soțului, sau să-și schimbe comportamentul în face lucruri împotriva poruncilor lui Allah după ce aceștia nu mai dorm împreună, atunci bărbatul poate încerca abordarea fizică, lovind-o ușor, pentru a-și arăta dorința ca femeia de lângă el să se schimbe”, a susținut Siti Zailah în videoclip.

Ministrul adjunct pentru Femei și Familie a oferit și câteva cuvinte de înțelepciune pentru soții, sugerând că acestea trebuie să vorbească cu soții lor când „sunt calmi, au terminat de mâncat, s-au rugat și sunt relaxați.”

„Când vreți să vorbiți, cereți mai întâi permisiunea”, a adăugat Siti Zailah.

Remarcile ei au fost condamnate ferm de grupurile pentru drepturile femeilor din țară, inclusiv de coaliția multor organizații, Joint Action Group for Gender Equality, care a cerut demisia lui Siti Zailah din guvernul malaezian.

„Viceministrul trebuie să demisioneze pentru normalizarea violenței domestice, care este o crimă în Malaezia, precum și pentru perpetuarea ideilor și comportamentelor care se opun egalității de gen”, se arată într-un comunicat.

„Există adesea un stigmat și o teamă legate de raportarea violenței domestice și acest lucru este agravat de declarații precum cele ale lui Siti Zailah”, a adăugat grupul, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel