Viața tumultoasă a Iulianei. De ce s-a sinucis mama din Timișoara? Dan Antonescu: Instinctul matern în mod firesc apără copiii, nicidecum nu duce spre uciderea lor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Viața tumultoasă a Iulianei. De ce s-a sinucis mama din Timișoara? Dan Antonescu: Instinctul matern în mod firesc apără copiii, nicidecum nu duce spre sinuciderea lor / Foto: Captură video Pro Tv
Viața tumultoasă a Iulianei. De ce s-a sinucis mama din Timișoara? Dan Antonescu: Instinctul matern în mod firesc apără copiii, nicidecum nu duce spre sinuciderea lor / Foto: Captură video Pro Tv
Dan Antonescu, expert criminolog, a vorbit despre cazul din Timișoara, acolo unde o mamă s-a aruncat de pe un bloc cu cei doi copii ai săi.

Cazul din Timișoara a șocat întreaga Românie. Iuliana, o femeie în vârstă de 33 de ani s-a aruncat de pe un bloc cu 10 etaje, avându-i îb brațe pe cei doi copii ai săi, de 3 și respectiv 6 ani. Tânăra a fost înmormântată ieri alături de micuți. Rudele femeii însă vorbesc că viața Iulianei a fost una tumultoasă.

Iuliana și fostul ei soț, Alex, se cunoșteau de la 15 ani, iar în 2014 s-au căsători. Șase ani mai târziu cei doi au divorțat. Potrivit declarației fostei soacre, după ce s-a despărțit de Alex, Iuliana ar fi avut o relația cu Marcel, un bărbat influent din Timișoara, care începuse să o amenințe în ultima perioadă, iar băiețelul de 3 ani ar fi fost rodul idilei dintre cei doi (vezi AICI declarația soacrei). Relația dintre Iuliana și Marcel nu a durat foarte mult, iar când era însărcinată cu băiatul aceasta s-a întors la fotul soț, care s-a împăcat cu ea.

Ulterior, bărbatul l-a recunoscut în acte băiatul ca fiind al lui. După ceva vreme acesta a plecat la muncă în Austria, dar a rămas într-o relație la distanță cu Iuliana. De atunci ar fi început coșmarul femeii. Marcel, fostul iubit, ar fi început să o amenințe că îi ia băiețelul, iar Iuliana circula cu mașini împrumutate, ca să nu fie găsită de acesta. Tot el este cel care ar fi vorbit ultima dată cu Iuliana, în dimineața tragicului eveniment. Acesta ar fi amenințat-o din nou că îi va lua copiii. Marcel a refuzat să vorbească după tragedia întâmplată, însă a veni cu o scrisoare publică (Vezi AICI scrisoarea lui Marcel). Iuliana și fostul ei soț, Alex, trebuiau să se căsătorească săptămâna trecută, însă nu mai prezentat la starea civilă ( Vezi AICI mai mult).

Dan Antonescu: Instinctul matern în mod firesc apără, duce spre apărarea copiilor, nicidecum spre sinuciderea lor

Dan Antonescu, expert criminolog, a vorbit la Realitatea Plus despre sinuciderea Iulianei. 

"În opinia mea avem de a face aici cu două planuri de abordare a acestei fapte. În primul rând este necesară o expertiză medico-legală psihiatrică post-mortem care se va baza în principal pe documente medicale, pe declarații, acea percheziție electronică asupra mijloacelor de comunicare ale femeii, se vor citi mesaje și atunci se va stabili dacă femeia aceasta a suferit o depresie sau altă afecțiune psihiatrică care să îi fi abolit în totalitate instinctul matern și astfel să facă gestul criminal față de proprii copii, urmat de sinucidere. Instinctul matern în mod firesc apără, duce spre apărarea copiilor, nicidecum spre uciderea lor.

O altă abordare este să se afle dacă prin amenințări sau prin alte mijloace a fost comisă și o altă infracțiune care a dus la înlesnirea sinuciderii, situații în care vor fi dispuse măsurile respective. Acum când suntem la începutul aceste anchete, nimic nu se mai poate face, adică nu se mai poate repara. Măcar un semnal de alarmă am putea da că cineva ar fi trebuit să observe schimbările comportamentale ale femeii în ultima perioadă. Ar fi trebuit să o îndrume.", a declarat Dan Antonescu,.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel