Data publicării:

Viața reală în Anglia, dincolo de pozele de pe Facebook. Dragoș Alexandru: Dacă ai plecat de acasă pentru a câștiga un ban, trebuie să și muncești / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
La emisiunea „Departe de România" de pe DC News și Știridiaspora, moderată de Gabriel Nuță-Stoica, invitatul Dragoș Alexandru, un inginer electronist român mutat în Anglia în urmă cu cinci ani, a vorbit despre salarii, dar și despre românii care merg pe principiul „timpul trece, leafa merge”. 

Cum sunt salariile în Marea Britanie? Poți avea o viață decentă dacă ai un job normal de 8 ore pe zi?

„Sigur. Cu cât lucrezi mai mult, cu atâta pretinzi că ești mai bogat și câștigi mai mult. Dar în esență, nu. Angajatorul tău va face mai mult profit pe urma ta, iar tu vei pierde mai mult pentru că vei sta mult mai departe de familia ta.

Preferabil e să lucrezi 8 ore dacă vrei să lucrezi pe un salariu bine plătit. Liberul arbitru există pentru fiecare dintre noi. Dacă îți negociezi bine salariul, dacă iubești ceea ce faci, cu siguranță vei fi bine plătit. Cu salariu mediu minim, eu cred că poți supraviețui, dar totul depinde de tine.”, a spus Dragoș Alexandru. 

Se aplică zicala „timpul trece, leafa merge” și acolo?

„Din păcate românii merg pe principiul asta. Și până să vin aici eu nu am fost de acord cu faptul că „timpul trece, leafa merge” și „are balta pește”. Eu nu sunt de acord cu așa ceva pentru că atunci când vreau să lucrez pentru cineva îmi dau interesul să fac ceea ce trebuie.

Din experiențele anterioare am cunoscut și oameni care îmi argumentau primirea salariului lor pe baza acestor principii, nefondate din punctul meu de vedere. Dacă ai plecat de acasă pentru a câștiga un ban, trebuie să și muncești. Atunci când provoci pierderi unui antreprenor, nu te aștepta la un viitor strălucit.”, a spus Dragoș Alexandru. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel