Vezi lista integrală a PNL pentru parlamentare. Grigore Leșe, candidează la Cameră
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Partidul Național Liberal a definitivat lista cu candidații pentru alegerile parlamentare din decembrie. Vicepreședintele partidului, Rareș Mănescu, va fi coordonatorul campaniei.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu,  a precizat că dintre nominalizările de candidaţi ale filialei Sector 1 au rămas Călin Popescu Tăriceanu (Senat), Ludovic Orban (Camera Deputaţilor), Diana Tuşa (Camera Deputaţilor). Pe liste se regăsesc și nume controversate.

Pentru Colegiul 1 Senat, se regăsește pe lista parlamentarilor Mircea Diaconu, care a pierdut un proces cu Agenția Națională de Integritate, care îl acuză de incompatibilitate. Deși popularul actor a cerut avizul Comisiei Juridice a Senatului, care i-a permis să ocupe și funcția de senator și pe cea de director de teatru, cazul a ajuns în atenția Comisiei Europene, Viviane Reding făcând presiuni pentru demiterea senatorului.

În Colegiul 2 Senat e prezent fostul primar al Giurgiului, Lucian Iliescu, care în august fost numit de premierul Victor Ponta în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. A avut trei mandate de primar în Giurgiu ca membru PNL.

PNL are între candidați și un etnic maghiar. Pe Domokos Laszlo îl regăsim în județul Harghita, candidând pentru Colegiul 1 Camera Deputaților. Cu excepția faptului că este un inginer de origine maghiară, și preşedintele executiv al sindicatului “Muntele” din Valea Jiului, nu se cunosc foarte multe despre dl Domokos.

La Colegiul 4 Camera Deputaților Maramureș va candida Grigore Leșe, rapsod al Țării Lăpușului.

Victor Paul Dobre, cercetat în dosarul listelor electorale, va candida în Colegiul 1 Camera Deputaților, la Galați.

Vezi aici întreaga listă a candidaților, publicată de site-ul pesurse.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel