Vezi cum va arăta clădirea de cinci ori mai mare decât Casa Poporului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Clădire China
Clădire China

Cea mai mare „clădire integrată” din lume va fi construită în orașul Chengdu din sud-vestul Chinei, informează Daily News, conform

Aceasta va fi botezată „New Century Global Center”. Va avea o înălţime de 100 de metri şi se va întinde pe o suprafaţă de 1,7 milioane de metri pătraţi, dintre care 400.000 vor fi ocupaţi de magazine de lux. Clădirea va include şi birouri, săli de conferinţe, un complex universitar, două centre comerciale, două hoteluri de cinci stele, un cinematograf Imax, un „sat mediteranean” şi un patinoar. Pe lângă toate acestea, va mai fi amenajată o plajă artificială cu o suprafaţă de peste 5.000 de metri pătraţi. De asemenea, oamenii vor putea privi răsăritul şi apusul pe un un ecran cu diode electroluminiscente (LED), cu o lungime de 150 de metri şi o înălţime de circa 40 de metri, ce va bate recordul pentru cel mai mare ecran instalat vreodată.

Legătura cu spectaculosul complex se va face şi prin intermediul unei staţii de metrou ce va fi amenajată în interior şi denumită „Parcul oceanic”.

Suprafaţa întreagă a „New Century Global Centre” este de cinci ori mai mare decât a Casei Poporului şi de aproape trei ori mai mare decât Pentagonul.

Lucrările la faţada exterioară au fost deja încheiate, întreg complexul urmând să fie finalizat înaintea forumului internaţional al revistei americane „Fortune”, programat să se desfăşoare la Chengdu în perioada 6-8 iunie 2013.

În faţa Global Center va fi construit „Centrul pentru arte contemporane”, lucrare a arhitectei anglo-irakiene Zaha Hadid, prima femeie căreia i s-a decernat prestigiosul premiu Pritzker. Acesta va adăposti un teatru, o operă şi un muzeu. Pe esplanada dintre cele două edificii va fi instalată o fântână arteziană muzicală, care va arunca apa la 60 m înălţime.

Toate aceste proiecte fac parte dintr-o strategie prin care Chengdu ar urma să fie transformat în noul Silicon Valley mondial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel