Vezi cum a pierdut Vasluiul o investiţie de 80 milioane euro
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ratare_vaslui
ratare_vaslui

Casa Regală a Suediei era dispusă să investească, în Municipiul Vaslui, 80 milioane euro care într-o uzină de exctracţie a etanolului farmaceutic (cu o capacitate de 30 de tone anual) si biodizel (100 tone anual), informează Monitorul de Vaslui.

Autor: Adrian Stroescu

ratare_vasluiSuedezii au venit cu o singura condiţie şi anume „identificarea unui asociat român”. Cum acesta nu a fost găsit, afacerea a căzut, proiectul urmând să fie implementat în Serbia. Dacă afacerea ar fi fost pusă în practică, Elveţia urma să asigure desfacerea producţiei în următorii 15 ani.

Ovidiu Copacinschi, preşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei Mici şi Mijlocii, a declarat că deşi investiţia ar fi fost una foarte profitabilă, niciun investitor autohton nu s-a prezentat interestat.

“Pe lângă o mare iesire în exterior, investiţia ar fi contribuit la dezvoltarea economiei locale, ar fi adus venituri importante la buget şi locuri de muncă”, a precizat Copacinschi.

Materia primă ar fi fost importată din Brazilia, în timp ce piaţa de desfacere ar fi fost asigurată de Elveţia, pe o perioadă de 15 ani. Conform analizelor din piaţă, profitul net al uzinei ar fi fost de 18% pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel