Vezi cine deţine drepturile asupra cântecelor de altă dată din arhiva Electrecord
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
cine detine arhiva Electrecord
cine detine arhiva Electrecord

Casa de discuri Electrecord şi Active Soft au încheiat un contract prin care aceasta din urmă va distribui on-line una dintre cele mai valoroase fonoteci din România, aflată în patrimoniul celei dintâi. Omul din spatele acestei afaceri este Siminel Andrei, eminenţa cenuşie a Bursei de Valori Bucureşti.

Firma IT face parte din portofoliul NCH Advisors, unul dintre cei mai mari administratori de fonduri de investiţii din România, informează Realitatea.

Contractul semnat de Electrecord cu firma patronată de Siminel Andrei, are ca obiect  marketing-ul şi distribuţia melodiilor de pe 1.000 dintre cele 5.000 de albume din patrimoniul casei de discuri, potrivit oficialilor celor două firme. „Contractul cu Active Soft face parte din strategia Electrecord de a pătrunde tot mai mult în domeniul on-line, pentru că aceasta va deveni  calea  principală de vânzări“, a declarat  Liviu Maxim.

New Century Holdings Advisors administrează fondurile de investiții Broadhurst, cele mai cunoscute din România și este condus de Siminel Andrei, una dintre eminenţele cenuşii ale pieţei de capital româneşti încă de la înfiinţarea acesteia.

Electrecord este o companie românească de înregistrări audio inaugurată în 1932, fiind o firmă majoră din domeniul producţiei muzicale din România, fiind populară îndeosebi pentru numărul mare de LP-uri scoase pe piaţa muzicală românească. Dintre muzicienii care au înregistrat la Electrecord pot fi amintiţi: George Enescu, Dinu Lipatti, Constantin Silvestri, Radu Lupu, Silvia Marcovici, Virginia Zeani, Marin Constantin, Corul Madrigal, Lola Bobescu, Maria Tănase, Gică Petrescu, Sviatoslav Richter, David Oistach, Carlo Zechi, Li Ming Qiang, Aldo Ciccolini, Phoenix, Valeriu Sterian, Iris, Compact precum şi mulţi alţi interpreţi valoroşi de muzică lăutărească, jazz, rock sau folk autohton.Citeste şi: Videanu, Popoviciu și Siminel îşi vând terenurile din Capitală. Valoarea acestora depăşeşte 60 milioane euroFirma lui Andrei Siminel a sesizat DIICOT o fraudă în care se folosea numele Tradeville

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel