Vezi ce spune Antonescu despre retragerea din politică
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
antonescu
antonescu

Președintele interimar, Crin Antonescu, a afirmat, miercuri seară, că nu mai este legat de niciun angajament sau rămăşag privind retragerea sa din politică dacă Traian Băsescu se întoarce la Cotroceni după referendum, având în vedere că nu se mai poate vorbi de o “competiție".

 “Este evident că acesta este înțelesul în care eu am spus. Eu am făcut o promisiune. N-am făcut o promisiune că nu datoram nimănui. I-am spus, pur și simplu, domnului Băsescu că înțeleg că după referendumul acesta nu o să mai fim împreună. Ori pleacă dânsul, ori plec eu. Sigur că atunci aveam în vedere chiar înțelesul pe care l-ați dat dumneavoastră și era ceva de bun simț pentru oricine.

Când am văzut totuși cât de interesați sunt partizani domnului Băsescu, parcă mai mult decât de rămânerea domniei sale, dacă plec eu, dar nu cumva mă răzgândesc eu. Sigur că am avut un sentiment ambivalent pe deoparte să rămân, că văd că asta le place și vreau și eu să le fac anumite bucurii, dar după aceea, chiar după introducerea condiției de cvorum, am spus da, chiar și așa. E în regulă. Dacă nu se strâng 9 milioane de oameni să se pronunțe asupra acestei chestiuni sau dacă ia mai multe voturi Traian Băsescu, am plecat și mă duc învârtindu-mă. A survenit acum și acest element care dă peste cap orice condiție de competiție electorală în care domnul Băsescu strigă <<Fugiți>>. Evident că nu mai sunt legat de niciun angajament, de niciun rămășag”, a arătat Antonescu la Antena 3.

 De asemenea, președintele interimar a subliniat că pentru România nu ar mai conta dacă “rămâne Băsescu sau Antonescu în politcă”, în cazul în care votul a milioane de români va fi ignorat complet, ci atunci societatea s-ar confrunta cu “situaţie absolut cumplită”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel