Data publicării:

Vezi care este cea mai falsificată monedă euro

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Arhiva
WhatsApp
euro
euro

Comisia Europeană a anunțat  o creştere procentuală a numărului monedelor euro falsificate retrase din circulaţie. Astfel, pe parcursul anului trecut, acest număr a crescut cu 17%, ceea ce reprezintă o monedă falsificată la 100.000 monede autentice, scrie legestart.ro.

 Dat fiind că în prezent există 16,5 miliarde de monede euro autentice în circulație, raportul este de 1 monedă falsificată la 100.000 de monede autentice. Moneda de 2 euro rămâne de departe cea mai afectată de această activitate infracțională, reprezentând aproape 2 din 3 monede euro falsificate identificate.

 Situaţia nu este mai promiţătoare nici pentru bancnotele euro, în 2012 fiind retrase din circulaţie aproximativ 531 000 de bucăți falsificate, conform cifrelor furnizate de Banca Centrală Europeană, responsabilă cu protejarea bancnotelor împotriva falsificării.

 În acest context, Comisia a adoptat la 5 februarie 2013 o propunere de directivă care stabilește reguli minime privind sancțiunile. Aceasta va introduce instrumente de anchetă eficace și va consolida măsurile preventive, permițând analizarea falsurilor de către autoritățile competente, cu scopul de a crește protecția euro și a altor monede prin intermediul măsurilor penale.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel