Vezi aici trocul Puterii cu minerii pentru ca aceștia să renunțe la proteste
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mineri
mineri

În urma negocierii dintre reprezentanții Ministerului Economiei cu minerii din Compania Naţională a Huilei (CNH) s-a convenit ca ortacii  să primească tichete cadou pentru lunile februarie-iunie şi prime de Paşte în schimbul renunţării la proteste.

“Pentru lunile februarie şi martie, vor primi aceste tichete doar minerii care coboară în subteran, nu şi personalul auxiliar. Pentru februarie, valoarea tichetelor este de 400 de lei, iar pentru martie, de 300 de lei”, au spus sursele.

În lunile aprilie, mai şi iunie, toţi minerii, inclusiv personalul auxiliar, vor primi tichete în valoare de 200 de lei pe lună.

“În plus, în luna aprilie, ca primă de Paşte, cei care lucrează în subteran primesc tichete de 400 de lei, iar personalul TESA, 250 de lei”, au adăugat surse din cadrul CNH pentru newsin.

Aceste tichete vor fi acordate până în iuna iunie inclusiv, lună când se va stabili bugetul noului complex energetic Hunedoara.

Trei dintre cele şapte mine din Valea Jiului, respectiv Petrila, Paroşeni şi Uricani, considerate neviabile, vor fi închise până la finele anului 2017 şi circa 2.400 de mineri vor fi disponibilizaţi. Cele patru mine care-şi vor continua activitatea sunt Lonea, Livezeni, Vulcan şi Lupeni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel