Vezi aici Parada de ZIUA VICTORIEI din Piaţa Roşie din Moscova - VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ziua Victoriei, care marchează capitularea Germaniei naziste în fața armatei Uniunii Sovietice în cel de-Al Doilea Război Mondial, pe 9 mai 1945, a fost sărbătorită și anul acesta cu mare fast în Piața Roșie de la Moscova.

În plină criză din cauza situației din Ucraina, peste 11.000 de soldați și cadeți de la școlile militare, 151 de echipamente militare, precum și 69 de avioane și elicoptere au participat la fastuoasa manifestare din Piața Roșie, care s-a vrut o demonstrație de forță.

În prezența președintelui rus, Vladimir Putin, și a premierului Dmitri Medvedev, ministrul rus al Apărării, general de armată Serghei Șoigu, a trecut în revistă trupele din dispozitiv, în sunetele fanfarei militare. Comandantul paradei este general-colonelul Oleg Saliukov.

Potrivit RIA Novosti, printre echipamentele angajate la parada din Piața Roșie figurează vehicule blindate Taifun, tancuri T-90A, sisteme antiaeriene Panțîr-S1, dispozitive de lansare a rachetelor S-400 Triumf și Topol-M etc.

La finalul defilării, Piața Roșie va fi survolată de zeci de avioane strategice, printre care Su-27 și Su-34, Il-76, avionul de recunoaștere radar A-70, bombardiere Tu-Tu-22M3, Tu-95, elicoptere Mil Mi-8, Mi-26, Mi-28 etc.

Un foc de artificii este prevăzut la Moscova pentru ora locală 22:00, dar astfel de spectacole pirotehnice vor avea loc în toate marile orașe din Federația Rusă, la fel ca în fiecare an.

În fiecare an, Rusia celebrează victoria aliaților în cel de-al Doilea Război Mondial la 9 mai — capitularea fiind semnată la 8 mai, noaptea târziu, 9 mai, după ora Moscovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel