Data publicării:

VEZI AICI greșelile lui Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir care i-au adus în fața procurorilor în cazul dezafilierii U. Craiova

Autor: DCNews Team | Categorie: Sport
WhatsApp
dna_29ce88e157
dna_29ce88e157

Cazul dezafilierii Universității Craiova s-a transformat într-un dosar de urmărire penală pentru liderii FRF și ai LPF, în urma plângerii patronului echipei din Bănie, Adrian Mititelu. 50 de milioane de euro susţine Adrian Mititelu că este prejudiciul creat Universităţii Craiova, reprezentând drepturile federative ale jucătorilor. Pro Sport a făcut o radiografie a greșelilor făcute de liderii fotbalului românesc, greșeli care i-au adus în fața DNA.

Au judecat după un statut care nu era în vigoare

Pe 9 mai 2011, Adunarea Generală a FRF a aprobat modificarea articolului 3 din statut, astfel încât excluderea provizorie a unui membru afiliat devine executorie şi cu efecte depline. Pe baza acestui articol, CEx a decapitat Universitatea pe 20 iulie 2011. Numai că statutul nu era în vigoare la momentul respectiv, pentru că era blocat la Curtea de Apel Bucureşti.

Condamnată dinaintea şedinţei

O mare greşeală a fost chiar ordinea de zi a şedinţei din 20 iulie, etichetată prin rea-credinţă de procurori. Unul dintre puncte făcea referire la excluderea clubului din Craiova, în timp ce următorul se referea la cine va lua locul Universităţii în Liga a II-a. "Este vădită situaţia că deja se hotărâse înaintea şedinţei exluderea clubului craiovean fără nicio dezbatare, analiză şi luarea unei decizii loiale", notează procurorii.

Lipsa dreptului la apărare

Excluderea clubului craiovean a fost pusă în aplicare de îndată, deşi era provizorie şi nedefinitivă, cu producerea tuturor efectelor, astfel că Adunarea Generală nu mai are ce hotărî. În conformitate cu Legea Sportului, trebuie garantat dreptul la apărare. Universitatea nu a avut însă cale de atac înainte de producerea efectelor juridice.

Dezinformare

Membrii CEx au susţinut cu tărie că Universitatea Craiova a încălcat statutul prin faptul că a dat în judecată FRF. Ulterior s-a dovedit că nu este însă aşa. Conform încheierii nr. 4278/2/2011 a Curţii de Apel Bucureşti în dosarul cauzei figurează ca pârât doar Victor Piţurcă, nu şi FRF prin Comisia de Recurs şi Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor.

Raporturi juridice întrerupte abuziv

Contractele dintre Universitatea Craiova şi jucătorii săi nu se puteau rupe decât în condiţiile legii (expirare, acordul părţilor, notificare simplă, denunţare unilaterală etc). Or, prin raporturile juridice dintre cele două părţi au fost stinse prin intervenţia unui terţ, fără să fi existat drept la apărare. (Sursa Pro Sport)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel