Data actualizării:
Data publicării:

Veşti proaste pentru turiştii români. Grecia, afectată de ciclonul Daniel

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Mo Eid, Pexels
Fotografie de la Mo Eid, Pexels
Grecia este afectată de ciclonul Daniel şi are parte de "Lacul Rece", o manifestare meteo care duce la scâderea bruscă a temperaturilor. 

Grecia se confruntă cu o schimbare bruscă a vremii: temperaturi mai scăzute cu 10, chiar 15 grade şi precipitaţii abundente, vânt puternic şi chiar grindină. Este vorba despre o manifestare meteo denumită "Lacul Rece", care a fost adusă şi în Grecia de ciclonul Daniel, care a provocat inundaţii catastrofale în Europa.

Regiunile nordice ale țării, precum Macedonia, Epirul și Tesalia sunt deja afectate de rafale de vânt ce ating viteze de peste 80 km/h urmând ca, spre seară, să fie afectate regiunile centrale ale țării, complexul insular Sporades, zona Sterea și insula Evia. Fenomenul Daniel va evolua în trei faze, prima deja resimțită, cu ploi puternice, se îndreaptă acum spre centrul Greciei, e în a doua fază, cu scăderi bruște de temperaturi, care pot atinge și 14 grade.

Faza a treia, însă, se va manifesta în partea vestică a Greciei, la Marea Ionică, cu scăderi bruște de temperatură ce vor ajunge chiar și sub 16 grade Celsius şi aspecte de tornadă în timpul furtunilor. Aparatul pentru Protecția Civilă din Grecia se află în alertă maximă pentru a face față oricărei probleme care ar putea apărea în urma fenomenelor extreme provocate de ciclonul Daniel, scrie Rador.

Şi Malta va fi lovită de ciclonul Daniel 

Ploi, tunete şi fulgere, vânt puternic şi grindină sunt aşteptate marţi în Malta, odată cu traversarea ţării de către ciclonul Daniel, conform Malta Today

Vremea va continua să se menţină instabilă până joi cel puţin. Conform autorităţilor meteorologice, ar putea fi emise în zilele viitoare mai multe avertizări de vreme rea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel