Veşti proaste despre deschiderea sezonului de schi la Sinaia. Vremea nu ţine cu iubitorii sporturilor de iarnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Cei care administrează domeniul schiabil Sinaia vin cu veşti nu tocmai bune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. 

"Bună ziua și nu prea. Plouă torențial la Cota 2000 de aseară. Chiar dacă pregătirile pentru sezonul de iarnă au început de acum două săptămâni, ele nu au mai fost și nu vor mai fi comunicate aici din motive evidente, bazate pe experiențele noastre în social media de ani de zile: oamenii care se pricep cel mai puțin sunt și cei mai vocali.

Dacă anunți pregătiri, creezi așteptări. Prin urmare vom renunța să comunicăm intenții sau etape și ne vom concentra mai mult pe comunicarea proiectelor încheiate.În legătură cu tunurile de zăpadă, știm ca există stațiuni cu pârtii scurte care își permit deschiderea unei porțiuni de 50-100 de metri și cu riscul topirii ulterioare. Nu este cazul nostru. Pârtiile din golul alpin nu se pot înzăpezi 100% din zăpadă artificială, pe toată lungimea și lățimea omologate. Am mai explicat asta în anii anteriori, nu revenim asupra subiectului.

Menționăm însă că facem toate eforturile posibile pentru a deschide sezonul de iarnă, ca în fiecare an, cu cât mai multe pârtii și în condiții de siguranță. Asta este prioritatea noastră, nu cât mai repede, nu în orice condiții, nu pentru a demonstra nimănui nimic. Dacă există specialiști printre comentatorii noștri care ne impută ca nu facem ce trebuie, îi invităm să trimită un cv pe adresa societății, acolo unde talentele individuale pot fi fructificate cu adevărat pentru binele comunității de schiori și boarderi din țară.

În acest moment, din păcate, nu putem preconiza nici măcar o dată aproximativă pentru deschiderea sezonului la Sinaia. Prognozele, pe care le urmărim cu deosebită atenție în fiecare sezon, anunță temperaturi în creștere și ploi, inclusiv la Cota 2000. Ceea ce, evident, face imposibilă orice inițiativă de amenajare a pârtiilor. Deocamdată.

Desigur, sperăm ca situația din teren să se schimbe, dar asta nu putem previziona.Vom reveni cu informații pe măsură ce ele apar. Între timp vă asigurăm ca la Sinaia se muncește mult, și nu de ieri de azi ci de luni de zile (doar pentru acest sezon), iar realizările vor fi comunicate în momentul în care proiectele vor fi încheiate.

Să avem spor și vreme potrivită!

O zi bună tuturor!", este mesajul transmis de către cei de la Gondola Sinaia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel