Veşti bune pentru românii din Diaspora. Se deschide o nouă ambasadă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
România va deschide o nouă ambasadă, pentru sprijinirea unei comunităţi importante de români. 

"Am avut o discuție foarte bună cu domnul Declan Kearney, Junior Minister Executive Office al guvernului din Irlanda de Nord în cadrul unei vizite pe care am efectuat-o la Belfast. Am făcut un schimb de evaluări asupra evoluțiilor situației generate de pandemia Covid-19. Am discutat și de spre Brexit și perspectivele negocierilor privind acordul între Regatul Unit și Uniunea Europeană.", a scris pe Facebook Dan Mihalache, ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord 

Birou consular la Belfast

"Un alt punct important pe agenda întâlnirii a fost comunitatea de români din Irlanda de Nord, bine integrată în societatea locală și cu un aport consistent la economia nord-irlandeză. Apreciez sprijinul Guvernului Irlandei de Nord și al celorlalte autorități locale pentru demersul nostru de a deschide un Birou Consular la Belfast prin care să acoperim necesitățile de servicii consulare ale cetățenilor români din zonă.

Mulțumesc pentru sprijinul în organizarea vizitei la Belfast domnilor Anton Barbu, consul general Consulatul General al României la Edinburgh, Stefan Carter, consulul onorific al României în Irlanda de Nord, Consulatul Onorific al Romaniei in Irlanda de Nord.", a mai scris Dan Mihalache. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel