Data publicării:

Vești bune despre vreme. Scăpăm de furtuni, dar și de caniculă. Alina Șerban, ANM: Temperaturile vor varia

Autor: Doinița Manic | Categorie: Vremea
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat cum va fi vremea în zilele următoare, după ce ieri în mare parte din țară au fost furtuni și vijelii.

"Și astăzi vom avea fenomene specifice instabilității atmosferice, însă vor fi, se pare, la intensitate mai redusă, față de ceea ce s-a întâmplat ieri, când au căzut cantități importante de apă, dar au fost și vijelii foarte puternice, și căderi de grindină, astfel încât Administrația Națională de Meteorologie a emis un mesaj de atenționare meteorologică Cod Galben ce vizează mare parte din Moldova și zona Carpaților Orientali, acolo unde în această după-amiază și spre seară vom avea averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat căderi de grindină și vijelii, dar și cantități de apă de peste 25-30 de litri pe metru pătrat, iar pe alocuri peste 40 de litri pe metru pătrat.

VEZI ȘI: Vijelia a făcut prăpăd în Alba: Acoperişuri afectate şi mii de abonaţi au rămas fără curent electric

Alina Șerban, ANM: Masa de aer cald va fi ușor în diminuare față de ieri 

Foarte probabil ca aceste cantități să se înregistreze în intervale scurte de timp. Astfel de fenomene vom avea și în celelalte regiuni, însă vor fi pe arii mai restrânse și, sperăm noi, la intensități mai reduse, cel mai probabil în partea de vest, de centru și de sud-vest a teritoriului, în condițiile în care masa de aer cald va fi ușor în diminuare față de ieri pe partea de sud-est a țării pentru că ieri în Muntenia, în partea continentală a Dobrogei, în sudul Moldovei, am avut o vreme caniculară și disconfort termic accentuat. Astăzi, temperaturile vor fi ușor mai ponderate, vor mai urca la valori de 33-34 de grade doar izolat, în rest se vor menține undeva la 28-30 de grade în aceste regiuni.

Vremea în zilele următoare

În zilele următoare gradul de instabilitate atmosferică va fi din ce în ce mai diminuat, se va mai manifesta pe arii mult mai restrânse, la intensități mult mai reduse și în mod deosebit în zonele montane.

Temperaturile vor varia ușor de la o zi la cealaltă, se va menține în general peste mediile multianuale specifice perioadei, dar spre finalul săptămânii ne așteptăm la o încălzire în toate regiunile, astfel încât temperaturile vor depăși în mare parte a teritoriului valori de 30 de grade la amiază.

Vremea în București

Și în Capitală, astăzi, ușor mai răcoare aș spune, față de ieri, când vremea a fost caniculară la amiază, s-au înregistrat 35 de grade, a fost disconfort termic accentuat.

Astăzi ne așteptăm la valori termice de 29 de grade, cel mult 30 de grade, în condițiile în care, foarte probabil, în această după-amiază în Capitală mai apar și fenomene de instabilitate atmosferică din ce în ce mai reduse pe parcursul acestei săptămâni. Și în Capitală, de asemenea, vremea se va încălzi spre weekend", a declarat Alina Șerban la Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel