Veste rea pentru cinefili. Legendarul Quentin Tarantino a anunțat că planifică să își încheie cariera
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Veste rea pentru cinefili. Legendarul Quentin Tarantino a anunțat că planifică să își încheie cariera    /   Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Veste rea pentru cinefili. Legendarul Quentin Tarantino a anunțat că planifică să își încheie cariera / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Quentin Tarantino, unul dintre cei mai cunoscuți scenariști, a anunțat că planifică să-și încheie cariera.

Veste proastă pentru cinefili. Unul dintre cei mai cunoscuți scenariști din lumea filmului, legendarul Quentin Tarantino, a anunțat că planifică să își încheie cariera. El a declarat că va pleca din industrie după ce va lansa cel de-al zecelea film al său, fără a da însă detalii despre ce peliculă este vorba sau când va apărea pe marile ecrane.

Tarantino a menționat că decizia sa de a se retrage din activitate a fost luată din dorința de a nu se plafona, întrucât consideră că regizorii nu devin mai buni cu timpul. El a mai adăugat că a avut o carieră lungă și frumoasă, în cadrul căreia a reușit să implementeze toate ideile pe care le-a avut. Quentin Tarantino este considerat unul dintre personalitățile care au influențat major industria cinematografică.

În cadrul unei cariere de peste 30 de ani, a creat filme legendare, precum ”Reservoir Dogs”, ”From Dusk Till Dawn” sau ”Inglorious Basterds” și a luat Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu cu peliculele ”Pulp Fiction” și ”Django Unchained”, notează Publika.

Premiile GOPO 2021. Lista completă

Cea de-a XV-a ediție a Galei Premiilor Gopo și-a împărțit trofeele, marți seara,  în prezența a peste 500 de invitați la Amfiteatrul Mihai Eminescu din Capitală. Reputatul citic de film, Magda Mihăilescu,  colaboratorul DC News, a primit o statuetă pentru întreaga activitate.

Actorii Costel Constantin, Andreea Grămoșteanu, Diana Cavallioti, Elvira Deatcu, Ioana Pavelescu, Irina Rădulescu, Maria Dinulescu, Rodica Lazăr, cineaștii Bianca Oana, Monica Lăzurean - Gorgan, Codin Maticiuc, Dorian Boguță și Radu Ciorniciuc, muzicienii Damian Drăghici și Bogdan Simion, precum și alpinistul Horia Colibășanu sunt doar câțiva dintre invitații ce au pășit pe covorul roșu al Galei Premiilor Gopo, a cărui gazdă a fost Amalia Enache.

Documentarul „colectiv” (r. Alexander Nanau) și-a adjudecat trei statuete Gopo - Cel mai bun film de lungmetraj și Cea mai bună regie, premiu oferit de Banca Transilvania, precum și Cel mai bun montaj (Alexander Nanau, George Cragg și Dana Bunescu), în timp ce „Acasă” (r. Radu Ciorniciuc) și-a atribuit trofeele pentru Cel mai bun documentar, premiu oferit de Enel România, Cel mai bun film de debut și Cel mai bun sunet (Tom Weber, Andreas Mühlschlegel și Lukás Moudrý).

Patru trofee Gopo a câștigat „5 minute” (r. Dan Chișu): Cel mai bun actor în rol principal (Mihai Călin), Cea mai bună actriță în rol principal (Diana Cavallioti), premiu oferit de Aqua Carpatica, Cel mai bun actor în rol secundar (Emanuel Pârvu) și Cea mai bună actriță în rol secundar (r. Elvira Deatcu) (vezi lista AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel