Veste PROASTĂ pentru Trump. Cine a primit acces la DOCUMENTELE sale
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Donald Trump
Donald Trump
Curtea Supremă a Statelor Unite a decis că un procuror newyorkez poate avea acces la mai multe documente fiscale ale președintelui Donald Trump, însă nu și Camera Reprezentanților – cel puțin momentan.

Conform Agerpres, decizia a fost luată cu o majoritate de șapte judecători din nouă, iar firma de contabilitate care l-a avut de-a lungul timpului client pe magnatul imobiliar, Mazars LLP, va fi obligată să predea astfel de documente procurorului Cyrus Vance, care este democrat.

Procurorul a solicitat documente referitoare la afacerile președintelui în cadrul unei anchete privind banii primiți de starleta porno Stormy Daniels și de fostul model Playboy Karen McDougal în schimbul tăcerii lor în legătură cu o presupusă relație cu Trump.

Trump nu a prezentat declarațiile fiscale

Spre deosebire de alți președinți ai SUA, Trump a refuzat să prezinte declarațiile sale fiscale din care s-ar fi putut afla detalii despre averea sa și despre activitatea companiei sale imobiliare Trump Organization.

Camera Reprezentanților nu poate analiza încă documentele

Curtea Supremă a respins însă cererea a trei comisii din Camera Reprezentanților (condusă de majoritatea democrată) de a avea acces la documentele financiare ale lui Trump deținute de cabinetul Mazars LLP și de două bănci, Deutsche Bank și Capital One, cazul fiind însă trimis unei instanțe inferioare, astfel că disputa juridică va continua.

„Curtea Supremă retrimite dosarul unei instanțe inferioare, dezbaterile continuă. Nu este altceva decât un proces politic”, a scris președintele, pe Twitter. „Trebuie să continui să mă lupt într-un oraș New York politic corupt”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel