Veste BOMBĂ pentru românii cu credite în franci elvețieni. Ce a decis o instanță
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Românii cu credite în franci elvețieni au primit o veste neașteptată din partea unei instanțe. Un client  a reușit în instanță să  obțină înghețarea cursului la data încheierii creditului, fapt ce deschide calea unui precedent juridic.

Informația vine din Gorj, acolo unde un client a reușit să obțină în instanță o decizie definitivă de înghețare a cursului la care trebuie să plătească ratele creditului la data încheierii contractului, adică la cursul din 2007. Este vorba despre prima decizie definitivă a unei instanțe din România în favoarea clientului, fapt care deschide calea unui  precedent juridic.

De asemenea, clientul a obținut și recalcularea tuturor sumelor pe care le-a plătit din 2007 și până în prezent, relatează România TV.

Citește și: Mugur Isărescu, BNR: Nimeni nu ne poate cere să încălcăm grosolan legea din empatie cu debitorii în franci

În acest caz, dacă se va constata că românul a plătit mai mult, banca va fi obligată să-i restituie diferența. Dacă banca refuză să se supună deciziei instanței, atunci, potrivit legii, clientul poate să ceară executarea silită a băncii. 

În România, circa 70.000 de persoane sunt în situația de a achita ratele de la creditele în franci elvețieni la cursul actual, fapt ce a dus la deschiderea a mii de procese împotriva băncilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel