Versiunea daneză a serialului "The Crown": Viața Reginei Margrethe, în centrul poveștii
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Viața fascinantă a fostei regine a Danemarcei, Margrethe a II-a, care tocmai a abdicat în favoarea fiului său Frederik al X-lea, va fi explorată într-un serial ce urmează să fie realizat de TV2 și Sam Productions, aceeași companie responsabilă pentru celebrul serial politic "Borgen".

Anunțul a fost făcut joi de către cei implicați în proiect.

Denumit "Af Guds nåde" ("Prin grația lui Dumnezeu"), serialul se va concentra pe viața Margrethei a II-a și va oferi o perspectivă din interior asupra familiei regale daneze.

Producătorul Pernille Bech Christensen de la TV2 a afirmat într-un comunicat de presă că această poveste este una importantă pentru toți danezii și că va fi prezentată din punctul de vedere al familiei regale.

Planificat să debuteze în 1940, anul nașterii Margrethei a II-a, serialul va acoperi diferitele perioade ale vieții fostei regine.

Bech Christensen a subliniat că aceasta este o poveste despre o familie, o instituție și un anacronism care se străduiește să rămână relevant în vremurile moderne.

Similar cu serialul Netflix "The Crown", "Prin Grația lui Dumnezeu" va explora transformările prin care trece familia regală și societatea daneză în ansamblu.

Filmările sunt programate să înceapă în 2025, iar distribuția nu a fost încă stabilită.

Familia regală daneză este extrem de populară în țara scandinavă, iar depunerea jurământului noului rege Frederik al X-lea a suscitat un interes considerabil în rândul populației.

Regina Margrethe, cunoscută și pentru talentul său în designul de decoruri și costume, a avut deja viața sa transpusă într-un musical intitulat "Margrethe".

Noul serial promite să aducă o privire detaliată și captivantă asupra vieții și evoluției reginei și a familiei regale daneze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel