Data publicării:

Verificări ale Poliţiei pe autostradă. Sute de permise suspendate

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Facebook Poliţia Română
Facebook Poliţia Română
Acţiune de amploare a Poliţiei Române pe autostradă. 

"În perioada 12 – 18 iunie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi au acționat pentru prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea fluenței traficului, iar, în urma neregulilor constatate, au aplicat 1.426 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, au fost aplicate 313 sancțiuni contravenționale persoanelor care au depășit limita legală de viteză și 201 celor care nu foloseau centura de siguranță.

De asemenea, au fost aplicate 59 de sancțiuni pentru defecțiuni tehnice, 15 pentru lipsa Inspecției Tehnice Periodice și 132 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Totodată, au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 26 pentru staționarea pe banda de urgență și 10 pentru depășire neregulamentară.

Ca măsuri complementare, polițiștii de la autostrăzi au reținut 105 permise de conducere, dintre care 42 pentru viteză și au retras 48 de certificate de înmatriculare, fiind constatate 13 infracțiuni.

Exemple:


La data de 15 iunie a.c., ora 09.24, polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 București - Râmnicu Vâlcea au depistat, în trafic, un bărbat care conducea o autoutilitară.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 12 iunie a.c., ora 20.55, pe Autostrada A1, km 369, pe breteaua de acces pe sensul de deplasare Deva – Sebeș, un bărbat a condus un ansamblu rutier, format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă.

În urma verificării în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul circula cu permisul de conducere reținut.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

La data de 14 iunie a.c., ora 06.43, pe autostrada A1, km 321, pe sensul de mers Sebeș-Deva, un bărbat a condus un autoturism, iar, în urma verificării conducătorului auto în bazele de date, s-a constatat faptul că acesta nu figurează cu permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l, alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul Drugtest rezultatul a fost pozitiv la Benzodiazepines.

A fost întocmit un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe psihoactive.

La data de 17 iunie a.c., un tânăr, de 18 ani, din localitatea Pecica, a condus un autoturism, pe Autostrada A1, la km 542, unde a fost oprit de polițiștii din cadrul Biroului de Poliție Autostrada A1 Deva – Nădlac.

În urma testării drugtest, rezultatul a fost pozitiv la Methamphetamine.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal, pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive", transmite Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel