Verhofstadt dă de pământ cu Viktor Orban
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Candidatul ALDE la președinția Comisiei Europene, belgianul Guy Verhofstadt, a declarat, în cadrul unei reuniuni  electorale cu liberalii din Viena, că "nu este loc pentru Orbani și Berlusconi pe lumea asta".

Fostul premier al Belgiei a făcut un apel către Partidul Popular European (PPE) să-și clarifice poziția față de libertățile fundamentale și valorile pe care le apără, conform presei belgiene.

Liberalul a punctat că vechile rețete, aplicate de socialiști și conservatori, nu funcționează și a taxat "politica negării" folosită de PPE și PES în ceea ce privește responsabilitatea în cazul crizelor economice din Grecia, Italia sau Portugalia.

Verhofstadt a arătat că popularii europeni au în rândurile lor lideri care cred că "Constituția este o bucată de hârtie pe care o pot modifica la fiecare cinci minute", atacându-l pe premierul Ungariei, Viktor Orban, intens criticat pentru amendamentele constituționale de anul trecut.

"Nu este loc pentru Berlusconi și pentru Orbani pe lumea asta", a spus liberalul.

Fostul premier a pledat pentru o mai puternică integrare europeană și pentru un șef al Comisiei Europene cu mai multe pârghii.

Citește și: Victorie de etapă. Cum i-a bătut liberalul Verhofstadt pe Schulz și Juncker: "Barroso nu lua vreo decizie fără aprobare de la Berlin și Paris"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel