Verhofstadt, avertisment pentru România în PE. Chirieac: Ăsta este adevărul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Guy Verhofstadt
Guy Verhofstadt
Guy Verhofstadt  a avertizat Guvernul României că țara se află foarte aproape de activarea Articolului 7, ceea ce înseamnă suspendarea dreptului de vot pentru orice stat membru UE. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declarația liderului ALDE european.

Zona de fake-news l-a contaminat grav pe domnul Guy Verhofstadt. Nu este nimic mai mult decât atât. Nu se poate să ameninți cu activarea Articolului 7, care nu a avut efect nici pentru Ungaria și nici pentru Polonia, fiindcă este nevoie de consens pentru activarea acestuia pe baza unor știri false. Ți se suspendă dreptul de vot pe baza unor știri false, despre asta este vorba. Nu se poate să dai o asemenea declarație tu, ca lider de grup, bazându-te pe nimic. Despre ce este vorba? Ce anume te deranjează la noile Legi ale Justiției? Poate că dacă afla despre faptul că CSM-ul a făcut scut pentru procurori corupți, cum s-a întâmplat ieri, atunci poate că domnul Verhofstadt își mai redimensiona discursul și vedea că toată corupția a emigrat foarte bine corupția din zona politică și administrativ în sânul justiției. Asta își dorește domnul Verhofstadt? Dânsul conduce un bloc mic, dar nu este vorba că este un bloc mare sau mic, problema este că într-adevăr România nu are o voce în Parlamentul European. Este mai mult decât regretabil, dar ăsta este adevărul. Nu poți să spui că toată lumea este împotriva ta. Poți să spui că nu comunici suficient sau recomanzi Guvernului de la București să angajeze mai mulți traducători pentru a traduce în limbile de circulație europeană ceea ce ai făcut tu în acești doi ani în România și ceea ce s-a întâmplat, a spus analistul politic, prezent prin legătură telefonică, în emisiunea lui Lili Ruse, la România TV.

Guy Verhofstadt - unul dintre europenii care a ajutat România în procesul de aderare la UE

Bogdan Chirieac a continuat: Pentru mine, Guy Verhofstadt este unul dintre europenii care au ajutat enorm România în procesul de aderare la Uniunea Europeană. Guy Verhofstadt nu este rău intenționat. Îl știu de 15-20 de ani. Sunt la o conferință, la Sala Pentagon, organizată de Marea Lojă Națională a României, unde am vorbit despre integrarea europeană. Guy Verhofstadt nu este oricine, nu este ceea ce s-ar numi un răuvoitor pentru România, dimpotrivă,  înseamnă că de la București nu se comunică. Asta înseamnă discursul lui Verhofstadt. Practic, te distrug prin faptul că ei nu deschid gura: Guvern, parlamentari europeni, administrație și cine vreți. Pun totul pe seama rămășițelor statului subteran.

De unde au plecat fake-news-urile?

Problema ar fi că Verhofstadt citează discuții pe care le-a avut cu domnul Tăriceanu și declarațiile domnului Dragnea. Unde ar fi fake-news? De unde au plecat fake-news-urile?, a întrebat Lili Ruse.

Nu asta este problema pentru că la discuție vorbești câteva subiecte la nivelul acesta. E în spate. A explicat cineva Uniunii Europene că Înalta Curte de Casație și Justiție nu organizase completele de judecată în mod legal? A explicat cineva protocolul de colaborare între fostul SRI și judecători ai Înaltei Curți? A explicat cineva despre nenumăratele achitări, abuzurile, arestările preventive? În final, a transmis cineva aseară faptul că secția de procurori a CSM a făcut scut împotriva unor procurori corupți pentru a împiedica arestarea? Dacă nu prezinți toate aceste documente în mapă, dacă nu îi dai timp, invită-l, du-l și arătă-i și să vadă cu date câte corporații românești au fost distruse, câte sute de mii de locuri de muncă s-au distrus în procesul acesta aberant al războiului româno-român, câți oameni politici, unii dintre ei meritorii, au fost desființați, cum a votat poporul în 2016, apropo de penali... Câtă vreme nu ai vorbit toate lucrurile acestea, sigur că lumea nu are cum să știe și merge cu vagonul de marfă, cum i-a dus statul subteran acum. Și să sară călătorii din vagonul de marfă în vagonul de clasa I, credeți-mă, e o acțiune periculoasă., a afirmat Chirieac.

Referitor la faptul că liderul ALDE este un prieten al României, iar în anul 2012, când a fost referendumul împotriva președintelui Băsescu, domnul Verhofstadt era alături de PNL și PSD pe baricade, Chireac a afirmat că Verhofstadt a fost singurul care a înțeles situația din România și este bine să se meargă la acesta pentru a-i explica totul. 

Vezi și: România, avertisment GRAV în PE. Articolul 7, invocat pentru prima dată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel