Data publicării:
Vergil Chițac, făcut praf de procurorul Andrei Bodean, după incendiul de la ATI: Sănatatea, cea mai bună pază contra carbonizării
Procurorul Andrei Bodean i-a transmis un mesaj acid lui Vergil Chițac, după incendiul de la ATI Constanța.
Șeful Direcției Naționale Anticorupție Constanța, Andrei Bodean, a transmis un mesaj dur la adresa lui Vergil Chițac, primarul Constanței, în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase de vineri dimineața.
Procurorul care s-a ocupat de anchetele în care Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și Sorin Strutinsky, sunt acuzați de corupție, s-a arătat revoltat de declarațiile făcute de primarul Constanței după tragedia de la ATI în care și-au pierdut viața șapte persoane, în care a spus că trebuie să ne vaccinăm cu toții pentru a nu ajunge să ardem în spitale.
"Vaccinați-vă cu toții pentru a nu ajunge în astfel de situații" - Vergil Chitac, Primarul mun. Constanța, imediat după incendiu.
Deci dacă nu vrei să arzi de viu într-un incendiu dintr-un spital din România, ai face bine să nu te îmbolnăvești.
Îmbolnăvirea te expune de fapt riscului de incinerare, nu instațiile electrice vechi de 80 de ani, lipsa detectoarelor de fum și a instalațiilor de stingere, nerespectarea normelor PSI și așa mai departe.
Sănatatea, ne învață administrația, e cea mai bună pază contra carbonizării.
Oare dacă ardea cardiologia sau ortopedia, ce ne-ar mai transmis edilul? Lăsați-va de fumat, slăbiți, apucați-vă de sport? Nu vă mai rupeți picioarele? Să ne înțelegem, sunt fanatic pro vaccin. Alaltăieri am facut doza a 3-a", a scris procurorul Andrei Bodean, pe pagina sa de Facebook.
Imbri: În Victor Babeș putea să se întâmple oricând! Am avut noroc că nu s-a întâmplat!
"Am auzit întrebarea dacă după tragediile de la Piatra Neamț și Matei Balș au fost făcute verificări și controale. Bineînțeles! Controale peste controale și s-a scos în evidență acolo unde trebuia să se intervină și să se remedieze tot ce era. Mai mult, s-a dat posibilitatea spitalelor pentru a accesa Fonduri Europene pentru a reface rețelele electrice și de oxigen. Lucrul ăsta, însă, nu se poate face imediat, se face în timp, din păcate.
Nu ne întoarcem să căutăm vinovați, pentru că ei se pierd în negura timpurilor.
Eu am spus, eram manager de spital atunci, că în Victor Babeș putea să se întâmple oricând! Am avut noroc că nu s-a întâmplat! Gândiți-vă că la Matei Balș avea un pavilion proaspăt refăcut, renovat, cu circuitele perfecte și totuși s-a întâmplat. Aici e o treabă de neglijență amestecată cu întâmplare, cu hazard și cu ghinion. Toate astea la un loc fac ce fac.
Nu ne uităm în trecut, dar dacă noi deja știm viitorul, ce facem? Aici e întrebarea, că știm ce urmează, având în vedere că domnul Jurma ne-a făcut o destăinuire și anume că ajungem la 20.000 de infectări pe zi. Deci știm ce urmează! Mai putem împiedica? Nici într-un caz! Ce putem face e să fim prudenți, să nu supraîncărcăm și să încercăm să ne mobilizăm ca să ducem cu noi povara acestei dovezi de inconștiență a celor care, fără să aibă nicio vină, se îmbolnăvesc", a declarat Emilian Imbri, în direct la B1 TV.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News