Data publicării:

Verestoy Attila, deces. Borza, critici după declarațiile lui Banciu: Carență de comportament

Autor: Ema Apostu | Categorie: Politica
WhatsApp

UDMR este în doliu după decesul senatorului Verestoy Attila. Deputatul Remus Borza a vorbit despre pierderea pe care a suferit-o partidul.  Totodată, acesta i-a criticat pe cei care, potrivit lui, ”au aruncat cu noroi”, făcând referire la declarația lui Radu Banciu, care afirma ”l-aș declara post-mortem cetăţean indezirabil în România pe acest individ”.

”Este singurul senator care nu a schimbat niciodată Camera superioară a Parlamentului din 1990. Un apropiat al academicianului Bârlădeanu, primul președinte al primului Parlament emanat în urma Revoluției. Eu l-am cunoscut personal anul trecut, pentru că am avut privilegiul să merg alături de Verestoy Attila, în două deplasări externe, fiind amândoi membri ai delegației permanente a Parlamentului României în Adunarea parlamentară a NATO. Un om deschis dialogului, un om moderat, un bun român aș putea spune, deși … Vedeți, chiar de dimineață câțiva colegi de ai dumneavoastră (n.r. jurnaliști) deja aruncă cu noroi. Domnule, trebuia declarat post-mortem dușman al poporului”, a spus deputatul.

”Nu știm să ne onorăm valorile nici post-mortem”

Întrebat de ce trebuie declarat dușman al poporului român, Remus Borza a relatat explicațiile date de jurnaliștii în cauză: ”Pentru că a venit ieri Kelemen Hunor, președintele UDMR, și a ținut un discurs, a adus un omagiu fostului coleg de partid și prietenului său Verestoy Attila. Printre altele a spus că a dezvoltat Ținutul Secuiesc, aia nu înseamnă că l-a dezvoltat din punct de vedere regional, autonomie etc. A fost probabil o figură de stil. Și acum câteva abordări furibunde, naționaliste. Noi nu știm să ne onorăm valorile, personalitățile nici post-mortem. Până la urmă e o carență de comportament și de atitudine publică a multor români.

”Om de echilibru”

Deci a fost un om de echilibru, un om care a construit și în mediul privat. Sigur, ‘drujba lui Dumnezeu’, afaceri oneroase, ar spune unii, dar, până la urmă, dădea o pâine la câteva mii de oameni. Un important contributor la bugetul statului, s-a dezvoltat și în zona financiară, și în industrie, și  în metalurgie, și în industria prelucrării lemnului, câteva bussines-uri de succes. (…) A fost un bun român pentru că a fost un om al dialogului și al echilibrului. UDMR pierde un om de echilibru, pierde un om de construcție, pierde un om de dialog. Dar în principiu și România și clasa politică de astăzi e mai săracă. Interesant iarăși, a murit chiar pe 24 ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor. Sigur, e doar o coincidență.”

Vezi răspunsul complet:

 

Youtube video image

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel