Vera Jourova, ÎNCHISOARE. Cine este comisarul la care Macovei și Preda s-au dus să se plângă
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Comisarul european pe justiţie, Vera Jourova, a avut una din cele mai dure poziții împotriva modificărilor din justiție din România.

În timpul dezbaterii intitulată "Amenințări la adresa statului de drept prin reforma sistemului justiției din România", care a avut loc în PE, Vera Jourova a criticat în termeni duri modificările aduse la legea justiției.

Din europarlamentarii români, cele mai dure cuvinte cu privire la situația din România au fost rostite de către Traian Ungureanu, Cristi Preda și Monica Macovei. 

Însă paradoxul face ca Vera Jourova, Comisarul european pe justiție în Comisia condusă de Juncker, să fie o persoană care și-a clădit cariera pe lupta împotriva abuzurilor.

Născută în Cehia, Vera Jourova a trecut prin momente grele înainte să ajugă în înalta funcție pe care azi o deține. Ea a fost încarcerată pentru o perioadă de o lună, fiind acuzată de luare de mită. 

(w670)

Vera Jourova a fost ulterior achitată, fiind găsită nevinovată. Astfel a început lupta ei împotriva acuzațiilor nefondate. Mai mult, perioada petrecută în închisoare a lăsat urme grele, acesta fiind motivul pentru care actualul Comisar pe justiție a divorțat, scrie Financial Times. Totul se întâmpla în urmă cu mai bine de 10 ani.

În 2014, înainte să preia portofoliul pe justiție în Comisia Europeană, Vera Jourova declara că: „nu îmi venea să cred că era posibil ca cineva să fie închis fără să existe dovezi”.

[citeste si]

Azi, în timpul dezbaterii din Parlamentul European, Vera Jourova declara că românii au ieșit în stradă pentru a-și exprima opoziția față de modificările aduse legii justiției, dar și îngirjorarea lor că actualua Coaliție ar putea slăbi sistemul judiciar.

Comisarul european a mai precizat că „România are unul din cele mai bune sisteme judiciare din regiune”, dar a acuzat Guvernul României spunând că dacă recomandările CE din ianuarie 2017 ar fi fost îndeplinite, ele „ar fi dus la încheierea MCV”. Totodată, ea a insistat să fie consultată Comisia de la Veneţia cu privire la modificările aduse sistemului judiciar din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel