Controale ANAF la persoane fizice cu risc fiscal. Zeci de milioane confiscate
Venituri suplimentare sau nedeclarate de 245 milioane lei au fost identificate după controale efectuate la persoane fizice cu averi mari sau cu risc fiscal.
Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat venituri suplimentare/nedeclarate în valoare totală de 245 milioane de lei, în urma unor verificări fiscale efectuate în perioada ianuarie - octombrie 2017 la persoanele fizice cu averi mari (PFAM) şi la persoanele fizice cu risc fiscal (PFRF), prin deciziile de impunere emise în această perioadă fiind stabilite obligaţii fiscale de plată în sumă totală de 69,6 milioane de lei, arată Raportul privind situaţia macroeconomică şi proiecţia acesteia pe anii 2019 - 2021 publicat de Ministerul Finanţelor Publice.
Potrivit sursei citate, în perioada de referinţă, au fost finalizate 37 verificări fiscale prealabile documentare, din care în 32 cazuri s-a dispus începerea verificării situaţiei fiscale personale, iar în cinci cazuri procedura a încetat, nefiind îndeplinite condiţiile pentru emiterea avizului de verificare şi începerea verificării situaţiei fiscale personale.
De asemenea, în această perioadă au fost finalizate 130 de verificări a situaţiei fiscale personale, pentru 99 dintre acestea fiind emise decizii de impunere, iar pentru 31 au fost încheiate decizii de încetare.
"În perioada ianuarie - octombrie 2017 au fost constatate venituri suplimentare/nedeclarate în valoare totală de 245 milioane de lei (44,1 milioane de lei în cazul PFAM; 225,6 milioane de lei în cazul PFRF). Prin deciziile de impunere emise în această perioadă, au fost stabilite obligaţii fiscale de plată în sumă totală de 69,6 milioane de lei (42,8 milioane de lei - impozit pe venit suplimentar; 26,8 milioane de lei - accesorii)", se arată în raportul MFP.
[citeste si]
În plus, în această perioadă au fost încasate obligaţii fiscale în sumă totală de 10,2 milioane de lei.
La data de 31 octombrie 2017, se aflau în curs de efectuare 163 verificări a situaţiei fiscale personale (VSFP) şi 21 de verificări fiscale prealabile documentare (VFPD).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News