Venezuela: Erdogan, după acuzele lui Guaido: NU este adevărat!
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, susţinător al liderului de la Caracas, Nicolas Maduro, a dezminţit marţi afirmaţiile potrivit cărora responsabili venezueleni de rang înalt au fugit în Turcia, relatează AFP.

"Nimeni nu a fugit din Venezuela pentru a se refugia în ţara mea", a declarat Erdogan după ce a fost întrebat pe această temă în cursul unui interviu acordat canalului turc de ştiri NTV. "Nu este adevărat", a insistat el.

Această afirmaţie a fost făcută săptămâna trecută de opozantul venezuelean Juan Guaido, pe care peste 50 de ţări, nu şi Turcia, l-au recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei. Într-un mesaj pe Twitter scris sâmbătă, el s-a referit la "responsabili de rang înalt (...) plecaţi în Turcia".

"Dacă spune asemenea lucruri, este pentru că nu cunoaşte Turcia", a adăugat Erdogan. "Trebuie să înceapă prin a învăţa unele lucruri. A fi un om de stat nu este aşa de uşor", a mai afirmat preşedintele turc, înainte de a-i lua apărarea lui Maduro.

"Maduro este un lider care a fost ales. Guaido nu este un lider care a fost ales (...) Unele cercuri încearcă să îl numească acolo ca un guvernator de provincie. Oricui i-ar fi ruşine în locul lui", a continuat Erdogan.

Preşedintele turc este unul din principalii susţinători internaţionali ai lui Maduro cu care întreţine legături strânse de mai mulţi ani.

Nicolas Maduro a fost astfel unui dintre primii lideri la nivel mondial care şi-au manifestat sprijinul pentru Erdogan după puciul eşuat din iulie 2016.

Recep Tayyip Erdogan face frecvent o paralelă între tentativa de lovitură de stat care l-a vizat şi actuala situaţie din Venezuela

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel