Velierul olandez, căutat pe Marea Neagră, a fost găsit
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp

Velierul sub pavilion olandez căutat pe Marea Neagră a fost găsit sâmbătă, la 40 mile marine est de municipiul Constanţa, cetăţeanul austriac care se afla la bord declarând că îşi poate continua deplasarea, în condiţii de siguranţă, către Bosfor, a informat Garda de Coastă.

"Poliţiştii de frontieră de la bordul navei maritime de intervenţie MAI 2111 au identificat velierul S/Y PASSAAT AALSMEER (pavilion Olanda) la 40 Mm Est Constanţa, pentru care a fost declanşată operaţiunea de căutare şi salvare. Menţionăm că, la bordul velierului se afla un cetăţean austriac, în vârstă de 71 de ani. Bărbatul nu a solicitat asistenţă, declarând că poate să asigure guvernarea ambarcaţiunii în condiţii de siguranţă şi îşi continuă deplasarea către Bosfor", a transmis sursa citată.

Conform Gărzii de Coastă, având în vedere că puterea de emisie a staţiei radio este mică, comunicarea cu cetăţeanul de la bordul ambarcaţiunii s-a efectuat cu dificultate.

Acţiunea de căutare a fost declanşată vineri de către Centrul Maritim de Coordonare a Căutării Constanţa, efectuându-se cu nave ale Gărzii de Coastă şi Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare. Autorităţile fuseseră alertate despre posibila dispariţie a velierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel