Vela, moment ISTORIC. Ce prevede PROIECTUL pentru Poliția Animalelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut declarații despre Poliția Animalelor, noul serviciu deschis în Cadrul Ministerului de Interne. 

"Proiectul are ca scop protejarea animalelor aflate în pericol, prin stabilirea unui mecanism care va permite polițiștilor să emită un ordin de plasare a animalului agresat, rănit sau maltratat, într-un adăpost", a declarat Marcel Vela. 

- Instituim obligația Consiliilor Județene și al Consiliului General al Municipiului București de a asigura cu caracter continuu și permanent servicii publice de adăpostire a animalelor, fie prin organizarea unor adăposturi proprii, fie prin încheierea unor contracte cu Grădini Zoologice, cu iubitori de animale sau cu alte entități.

- Vreau să precizez că animalele pot fi date în custodie temporară unor ONG-uri care fac dovada îndeplinirii condițiilor de adăpostire și îngrijire a animalelor pentru a putea fi oferite spre adopție.

- Se instituie dreptul polițiștilor de a pătrunde pe domeniul, la domiciliu sau în reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice fără acordul reprezentantului legal, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor, care indică faptul că acolo se află un animal în situație de pericol. 

- O altă noutate este că acțiunile polițiștilor pot fi fotografiate sau înregistrate fără consimțământul persoanei care deține animalul. 

- Am creat un site www.adoptiianimaledeserviciu.mai.gov.ro pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să adopte câini sau cai ce și-au desfășurat activitatea în structurile Ministerului Afacerilor de Interne. Până la acest moment au fost efectuate mai multe adopții. 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel