Vehiculul spațial de transport „Progress MS-14”, scufundat în Oceanul Pacific. VIDEO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 29 apr, 11:20
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Vehiculul de transport spațial „Progress MS-14” s-a scufundat în Oceanul Pacific.

Vehiculul de transport spațial "Progress MS-14", care a fost debarcat de pe Stația Spațială Internațională (ISS) miercuri seară, a fost scufundat în Oceanul Pacific, a raportat Roskosmos.

Căderea elementelor structurale necombustibile ale navei a avut loc într-o zonă non-navigabilă din Oceanul Pacific, la aproximativ 3 mii km de orașul Wellington și la mai mult de 7 mii km de orașul Santiago.

Miercuri, la ora 02:11, "Progress MS-14", după ce și-a finalizat misiunea, s-a deblocat de la modulul Zvezda al segmentului rus ISS. După decuplare, vehiculul spațial a fost pe orbita apropiată a pământului timp de aproximativ o zi. Timpul lung de zbor autonom la Roskosmos a fost explicat prin testarea unui nou sistem de control al atitudinii în timpul inundațiilor.

G Ad:

Sonda spațială "Progress MS-14" a decolat de la cosmodromul Baikonur și a fost ancorată în compartimentul de asamblare al modulului ISS Zvezda pe 25 aprilie 2020. Timpul de la lansare până la andocare a fost de 3 ore și 20 de minute, ceea ce a făcut-o cea mai rapidă navă spațială din istoria zborurilor către ISS în acel moment. Un nou record a fost stabilit de următorul Progress MS, care a ajuns la ISS în 3 ore 18 minute 31 secunde.

Vehiculul scufundat deține încă două recorduri: a petrecut un an record și patru zile pe orbită și, de asemenea, a corectat orbita ISS de zece ori.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro