Data publicării:

Vederea controversată a unor blocuri din București. Ați putea locui aici? / foto în articol

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Să bei cafeaua pe balcon este micul răsfăț al unora.

Dacă ai și o privește de vis este deja ideal. Dar dacă ai avea un cimitir în fața ochilor în timp ce îți bei cafeaua? Ți-ar mai plăcea? Așa trăiesc locuitorii unor blocuri din București, din Sectorul 6. Desigur, blocuri cu vedere la cimitir nu sunt doar în Sectorul 6, dar imaginea ne-a fost transmisă de un bucureștean care locuiește undeva prin Militari.

2. -imagine fara descriere- (cimitir_87541400.jpg)

Așadar, ați putea să vă beți cafeaua, pe balcon, în timp ce vă uitați la cimitir? Pentru unii poate fi o problemă, mai ales că boala secolului este depresia. Să vezi zi de zi cruci nu pare ceva ce și-ar dori cineva. Dar asta depinde de preferința fiecăruia.

Dar există și părți bune! În primul rând, ce ai prefera să vezi dimineața: un cimitir sau un bloc uriaș de 12 etaje? Dacă ai în față un bloc de 12 etaje, nu prea are cum să-ți ajungă razele soarelui în casă. În schimb, dacă ai un cimitir, vei avea apartamentul luminat.

În al doilea rând, vei avea cei mai liniștiți vecini! Îți imaginezi o viață fără muzica dată tare de vecinul de vizavi? Sau fără certurile sale cotidiene cu soția? Sau fără valul de înjurături la adresa copiilor? Sau fără să-l vezi pe vecinul în lenjerie intimă pe balcon? Lucrurile astea, cu siguranță, nu le vei auzi/vedea la vecinii tăi din cimitir...

În al treilea rând, dacă ai vizavi un cimitir, ai șanse să mai vezi și tu cerul fără să-ți amorțească gâtul privind în sus de pe balconul tău. Dacă ai avea un ”mastodont”, ghinion... Nu vei vedea cerul decât dacă vei ieși afară.

În al patrulea rând, mulți și-au luat bloc crezând că se vor bucura pe vecie de spațiul verde din față... doar că unii și-au luat țeapă. Au răsărit imediat blocuri și oamenii s-au trezit umbriți de construcțiile înalte și și-au luat adio de la peisaj. În schimb... cine va scoate morții din cimitir ca să ridice blocuri pe acel teren?! Cel puțin nu în viitorul apropiat... așadar întrebarea este retorică.

Alții aleg să se plimbe prin cimitire, să stea pe o bancă și să mediteze, să citească, alții merg la spectacole acolo (vezi Cimitirul Bellu), așa că să-l vezi zilnic nu văd de ce ar fi o problemă.

De altfel, multe case la țară sunt gard în gard cu cimitirele și nimeni nu s-a plâns că s-a distrus emoțional. Nu ești mai puțin dezvoltat psihic dacă vezi cimitirul zilnic. Până la urmă, îți aduce aminte că ești trecător și te face să-ți prețuiești mai mult viața.

VEZI ȘI: Care bloc cade primul la cutremur în România? - https://www.dcnews.ro/care-bloc-care-primul-la-cutremur-in-romania_904964.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel