”Vedem și adevărul”. O româncă plecată în Italia de 16 ani dezvăluie ce i-a spus o ”doamnă din România”: Vă spun sincer... VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Italia/ pexels
Italia/ pexels
Românii plecați în afara țării trăiesc cu mult regret în suflet când se uită în spate și când români vin cu o mentalitate preconcepută, transmițând generalități. 

Pictorița Narcisa Lungu, care este stabilită de 16 ani în Italia, a vorbit despre nevoile românilor care trăiesc în afara țării. Deși spune că încearcă să rămână conectată la țara natală, vorbind limba română, dezvăluie că adesea întâlnește români care preferă să vorbească italiană. 

”Mi-ar plăcea să ne menținem în contact cât mai mult, să reușim să organizăm diferite manifestări culturale care să reprezinte România. Mi-ar mai plăcea și să le demonstrăm celor din Italia că suntem un popor civilizat care merită tot respectul și toată atenția. Eu cred foarte mult în acest aspect” spune pictorița. 

Aceasta a dezvăluit ce i-a spus o ”doamnă din România”, când a mers în Italia pentru organizarea unui eveniment. ”Vă spun sincer că pe mine mă deranjează” a spus Narcisa Lungu. Vezi ce s-a întâmplat pe DCNEWSTV

Ultimele date disponibile, din 2022, arată că românii reprezintă în continuare cea mai numeroasă comunitate de emigranți din Italia, potrivit unui comunicat al Institutul Naţional de Statistică (Istat). ”La începutul anului 2022, conaționalii noștri ajungeau la un număr de aproximativ 1.083.771 de persoane. Aceasta este de fapt o creștere ușoară față de anul anterior când pe teritoriu Italiei locuiau 1.076.412 , în vreme ce în 2020 erau 1.145.718 de români, iar în 2019 - 1.143.859. Distribuția pe Regiuni arată în felul următor: Lazio 196.473, Lombardia 170.871 și Piemonte 133.356. Cu privire la distribuția pe sexe, remarcăm o pondere mai mare a femeilor: 616.516, prezența bărbaților fiind în număr de 467.255” arăta Ovidiu Burdușa pe Facebook. 

Departe de România, o emisiune cu și despre românii din diaspora

Emisiunea "Departe de România", moderată de Gabriel Nuță-Stoica, redactor-șef adjunct al site-ului ȘtiriDiaspora, este în primul în rând o emisiune cu și despre românii din afara granițelor țării. În fiecare săptămână descoperim povești interesante ale românilor stabiliți în străinătate, vorbim despre aspecte din viața de zi cu zi, probleme de integrare, provocări, dar și despre bucurii și împliniri. Totodată, vom încerca să aflăm ce mai înseamnă România pentru românii din diaspora: "acasă" sau doar țara de origine. Pe lângă poveștile românilor stabiliți în afara granițelor, în cadrul emisiunii sunt uneori invitați și oficiali ai statului sau lideri politici care ne oferă informații relevante pentru cei din diaspora. 

Citește și:

Un român care a dormit pe bănci în Italia a adus o mare companie în România. ”E unul din furnizorii importanți ai Ferrari. Se bate în performanță cu oricine. Și de unde? Dintr-un sat”

EXCLUSIV  Cum sunt spitalele din Italia. Român plecat peste hotare, primul contact cu sistemul medical italian: "Eu am rămas șocat!"

EXCLUSIV  Salariile din România vs. cele din Italia. Româncă revenită în țară: Nu merită sacrificiul - Video

Noile măsuri privind limitarea turiștilor din Veneția, bine primite de localnici

Milano profită de plecarea bogaților din Marea Britanie către regimul fiscal italian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel