Vechiul truc al lui Putin, dezvăluit de Garry Kasparov. Îl aplică și acum
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 25 mai 2022, 13:51
WhatsApp
Vechiul truc al lui Putin, dezvăluit de Garry Kasparov. Îl aplică și acum / Foto: Kremlin.ru
Garry Kasparov a vorbit despre un vechi truc al lui Vladimir Putin.

Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari şahişti din istorie, a postat un mesaj, pe rețelele sociale, în care își pune mari semne de întrebare cu privire la intențiile de pace ale lui Vladimir Putin.

"Nu e nicio coincidență că această campanie de "pace" vine din partea Kremlinului exact în momentul în care Statele Unite au trimis și mai multe arme, și mai performante. Este vechiul truc al lui Putin: ia teritorii cu forța, iar apoi cere încetarea focului, pentru a-și consolida poziția", a scris Garry Kasparov, pe Twitter.

G Ad:

Rusia: Opozanţii Kasparov şi Hodorkovski desemnaţi agenţi ai străinătăţii

Doi opozanţi în exil ai lui Vladimir Putin, fostul campion la şah Garry Kasparov şi fostul oligarh Mihail Hodorkovski, au fost desemnaţi drept "agenţi ai străinătăţii" în Rusia, a informat  anterior Ministerul rus de Justiţie.

Această etichetă infamă, care aminteşte de "duşmanii poporului" din perioada sovietică, este folosită pe scara largă împotriva opozanţilor, jurnaliştilor şi activiştilor pentru drepturile omului acuzaţi că desfăşoară activităţi politice finanţate din străinătate.

"Agenţii străinătăţii" sunt supuşi la numeroase constrângeri şi proceduri complicate, sub ameninţarea unor grave sancţiuni. În special, ei trebuie să indice acest statut în toate publicaţiile lor, potrivit Agerpres.

În lista actualizată de pe site-ul său, Ministerul rus de Justiţiei susţine că Mihail Hodorkovski, 58 de ani, şi Garry Kasparov, 59 de ani, au "surse" din Ucraina pentru a-şi finanţa activităţile.

Fost campion mondial la şah, Garry Kasparov este opozant de multă vreme al preşedintelui Vladimir Putin şi trăieşte în exil în Statele Unite de aproape zece ani. Mihail Hodorkovski a fost unul dintre cei mai puternici oameni de afaceri din Rusia în anii 1990, înainte de a intra în opoziţie cu Kremlinul când Vladimir Putin a venit la putere în 2000. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro