Data publicării:

Vechimea în muncă. Ministrul Muncii a spus până când mai poate fi cumpărată

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii a spus până când își mai pot cumpăra românii vechime în muncă.

Deși până acum au fost tot felul de date limită până la care românii își pot cumpăra vechime, acum ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vine cu o veste bună pentru români. Vechimea în muncă va putea fi cumpărată și în viitor, cel puțin până la 31 decembrie 2024, deoarece statul preferă să aibă românii "în sistemul de pensii publice, mai degrabă decât în sistemul de asistență socială".

VEZI ȘI: Simona Bucura-Oprescu, ceartă cu Boloș, care a pus condiții pentru avizul la Legea Pensiilor: Românii merită pensii mai bune / „Cu ce cost, cine le plătește?”

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu: Preferăm să fie în sistemul de pensii publice

"Această posibilitate o avem acum și o vom avea în continuare. Cu alte cuvinte, sunt români care au, de exemplu, nouă ani stagiu de cotizare contributiv, dar le mai lipsesc șase ani de vechime pentru a avea stagiul minim de cotizare. Și atunci statul român le oferă posibilitatea aceasta.

Alegerea noastră este între a avea pe cineva în situația de a fi inclus în sistemul de asistență socială și a fi în sistemul de pensii publice. Și atunci preferăm să fie în sistemul de pensii publice, dându-i posibilitatea de a-și cumpăra vechimea pentru perioada care îi lipsește, astfel încât să aibă stagiul minim de cotizare", a explicat Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la Antena 3 CNN.

VEZI ȘI: Sporurile și primele care vor crește pensiile românilor. Daniel Baciu: O altă noutate. Acum se iau în calcul!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel